Het kasteel van prins Simon de Merode was in 2012 een van de drie locaties waar het succesvolle Openluchtspektakel De Merodes werd opgevoerd. Prins Simon de Merode en bvba Luccreatief vonden elkaar en werden partners voor het organiseren van een nieuwe productie: Marie-Antoinette.

De organisatie Historalia werd in het leven geroepen om deze productie te ondersteunen en zo geschiedenis en cultuur naar een breed publiek te brengen. 20 augustus 2014, de première van Marie-Antoinette, wordt hopelijk de start van vele jaren muzikaal kasteelplezier. De voorbereidingen van het totaalspektakel Marie-Antoinette gaan deze maand van start met een infovergadering en audities voor deelnemers.

Marie-Antoinette is het aangrijpende verhaal over de laatste Frans koningin, die stierf op de guillotine tijdens de Franse revolutie. Balthazar de Merode, hofmeester bij de Oostenrijkse keizerin en begeleider van Marie-Antoinette, neemt ons mee door dit fantastische verhaal. Met zelf gecomponeerde melodieën gebracht door een live-orkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en tweehonderd dansers, acteurs en figuranten uit onze regio komen de schitterende choreografieën, de prachtige negentiende eeuwse kostuums van het Oostenrijkse en Franse hof tot leven in een decor met water, licht en vuur en de achtergrond van het schitterende middeleeuwse kasteel van prins de Merode.

§      Inschrijven als medewerkers, vrijwilliger of acteurs kan op www.historalia.be of op de infovergadering

§      Infovergadering voor deelnemers op donderdag 23 januari om 19 uur in de Ridderzaal van Kasteel de Merode, ingang de Merodedreef over Veiligheidscentrum de Marly.
Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

§      Audities op zaterdag 8 en zondag 9 februari in de Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs
Meer info daarover op de infovergadering van 23 januari.

Voor meer info www.historalia.be en www.luccreatief.be.