De immens populaire retro-events draaien in heel Vlaanderen op volle toeren.  De gouden jaren 50-60 schitteren als nooit tevoren bij alle leeftijden, van 7 tot 77 jaar. Hoppin Around Goes Retro  presenteert op zaterdag 6 en zondag 7 augustus het 3e retro-evenement op en rond het gezellige pleintje van Heikant.

Koen Wynants co-organisator : 'Nieuw op de affiche is de retrokoers op zondag, een organisatie samen met het Vorselaarse Wielercomité.

Op zaterdag kun je, zoals op de vorige edities, vanaf 13u kuieren op de gratis retro markt, oldtimers en classic cars bewonderen, genieten aan foodtrucks en bars en je rustig neervlijen op het stemmige zomerterras. De liefhebbers kunnen een tattoo laten zetten en voor de jongste bezoekers is er een springkasteel en kinderanimatie.

's Avonds concerteren 3 bands drie sets voor de democratische prijs van 7 euro: Little Roman & The Dirty Cats uit Wallonië (video) (café 't Begin), Fifties Fever (Café Den Tip) en The Buckshots uit Gierle (café De Toekomst). Verwacht je aan een stevige scheut rock 'n roll, rockabilly en country.

Sportieve nostalgici en liefhebbers van een authentieke brok sfeer kunnen op zondag vanaf 13 u terecht op de retrokoers. De deelnemers draaien rondjes door het dorp op fietsen van voor het gezegende jaar 1975, met versnellingen op de buis en in retro-outfit. De prijzen zijn ook retro: een half varken zal versneden en ingepakt worden en verdeeld onder de eerste vijf. Ook de omkadering zal uiteraard retro zijn. De band 56 Slapback speelt op het buitenpodium vanaf 17 u. Inschrijven voor de koers kan ter plekke.'

NNieuws geeft 5 vrijkaarten (waarde €7 ex.) weg voor de concerten op zaterdagavond.  Mail als de bliksem je naam en adres naar redactie@nnieuws.be , je krijgt een mail als je gewonnen hebt. Succes.

Meer info: www.hoppinaround.be.

Op de foto: vlnr Dirk Van Opdorp, Merijn Vandenbosch, Wim Mertens, Koen Wynants en Joris Vanderlinden. Ontbreken (vakantie): Robin Verboven en Tom Van den Bempt.

Van the Man / Guy Verellen / NNieuws.

Met medewerking van NNieuws.