Nadat Jos Saenen en Tony De Pooter de opleiding wijnkenner met succes beëindigd hadden aan de avondschool DTL in Herentals, begonnen ze september 2010 aan de opleiding bierkenner.   In januari 2011 was hun eerste brouwsel een feit.  In 2012 besloten ze een zelfgebrouwen tripel in te sturen voor de Brouwland Biercompetitie. Hiervoor werd de naam Hopscheppers bedacht. Hun bier haalde de finale, want het werd als beste van de provincie Antwerpen bevonden.

Velen fronsten de wenkbrauwen toen bekend werd dat hun brouwsels in een oude wasmachine gebrouwen werden. Met Danny Wouters, Glen De Pooter, Marc Bellens en Peter Laeremans werden de Hopscheppers uitgebreid tot de huidige bezetting.

In 2013 werd beslist om Hobbybrouwers Hopscheppers vzw op te richten en één van hun brouwsels in een groter volume te produceren bij brouwerij De Graal.  De tekening op het etiket op het flesje is gemaakt  door Christel Druyts, kunstenares uit Herentals en de zus van Eddy Druyts, vroegere uitbater van café Den Druyts.

 

De HOPSCHEPPER is vanaf september 2013 verkrijgbaar in de beste drankenhandels.

Kenmerken De HOPSCHEPPER :

Alc. 7% vol

Type: Indian Pale Ale (IPA), amberkleurig bier van hoge gisting, met hergisting op de fles.

Sterk gehopt met aangename citrusaroma's.

Verfrissend en vol in de mond, meer citrus naar het einde toe.

Lange afdronk eindigend met een pompelmoesbittertje.

Lekker aperitief of degustatiebier.

Past bij de meeste visgerechten, ook bij gerookte vis. Uitstekend bij vlees met een mosterd- of Blackwellsaus.  Smakelijk!  Foto Jan Vervoort / Nnieuws.