U bent hier

Huis Driane wordt met 22 assistentiewoningen uitgebreid

Herenthout
06.04.2017 - 20.29u
Door: Hans Vertommen

In de tuin van huis Driane in de Molenstraat zijn woensdag de voorbereidende werken gestart voor de bouw van 22 assistentiewoningen. De ruwbouw zou tegen het  bouwverlof moeten klaar zijn. In april 2018 zouden de assistentiewoningen moeten klaar zijn.

Woensdag startten Care Property Invest, Evolta, Dirk Vanlerberghe en Ibens in opdracht van OCMW Herenthout met de bouw van 22 nieuwe assistentiewoningen in de tuin van Huis Driane. De aannemer beschikt overeenkomstig het bestek over 250 werkdagen. Deze werken zijn uiteraard weersafhankelijk waardoor wijzigingen in de plannen steeds mogelijk zijn.

De eerste fase van het bouwproject loopt tot einde augustus 2017. In deze periode zal de aannemer het terrein bouwrijp maken, de rioleringen plaatsen, de funderingen en algemene vloerplaat voorzien en de volledige ruwbouw met dakbedekking afwerken.

Modelflat

De tweede fase die loopt van september 2017 tot einde april 2018 behelst voornamelijk de afwerking: het plaatsen van de technieken en gyprocwanden, pleister- en tegelwerken, plaatsen van de deuren en keukens, schilderwerken ...

Een 2-3 maanden vóór het einde van het project zal de aannemer een modelflat afwerken, zodat geïnteresseerden reeds een kijkje kunnen komen nemen.

De in- en uitrit van de werf bevindt zich in de Vonckstraat, ter hoogte van nummer 49.

Tijdens de duur van de werken zullen de parkeerplaatsen aan de zijde van de nieuwbouw niet gebruikt kunnen worden.

Het gemeentebestuur zal op regelmatige tijdstippen de laatste informatie over het project verspreiden via de diverse communicatiekanalen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto