Het gemeente- en OCMW-bestuur van Kasterlee hebben samen met hun partners woensdagavond het Huis van het Kind boven de doopvont gehouden. Het gaat om een initiatief van de Intergemeentelijke Samenwerking OCMW's Middenkempen (ISOM) en de Landelijke Kinderopvang.

Schepen Sumati Adriaensen (CD&V) : 'In het Huis van het Kind kunnen ouders terecht met hun vragen over het opvoeden van kinderen en jongeren. Het Huis is er voor iedereen die iets te maken heeft met opvoeding van kinderen en jongeren: toekomstige ouders, ouders, grootouders, andere gezinsleden, hulpverleners en organisaties.'

In het Huis van het Kind Kasterlee kan je ook terecht voor:

• samen spelen bij Peuters & zo:
Elke donderdagvoormiddag van de even weken kunnen ouders of grootouders met hun (klein)kind tussen 0 en 3 jaar gratis komen spelen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Ook toekomstige ouders zijn welkom.

• vragen
Elke donderdag tussen 9 en 12 uur is een pedagoge aanwezig. Zij helpt ouders verder op weg met hun vragen over de ontwikkeling, opvoeding of opvangvragen van hun kind.

• infoavonden en workshops
Op regelmatige basis worden infoavonden of workshops georganiseerd voor ouders.

Waar?
Het Huis van het Kind Kasterlee vind je in de Buitenschoolse Kinderopvang van de Landelijke Kinderopvang De Malle Molen in Lichtaart (Schoolstraat 55). Tijdens zomervakanties wijken ze uit naar De Kast-Trollekes in Kasterlee (Kapelstraat 3).

Contact?
Huis van het Kind Kasterlee: mdierckx@landelijkekinderopvang.be of 014 85 35 56.'

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.