2014 was al een jaar met interessante natuurprojecten voor de gemeente Hulshout. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van het speelbos. Ook de instap in het burgemeestersconvenant is een belangrijk initiatief. In 2015 wordt in dit kader een actieplan gepresenteerd. Daarnaast is er voor volgend jaar een nieuwe toelage in het leven geroepen. De zogenoemde toelage voor milieu-en natuurprojecten is er eigenlijk voor iedereen.

Schepen van Milieu Rist Heylen: “De afgelopen tijd zijn er al projectsubsidies gekomen voor sport, cultuur, jeugd,… We zijn zeer content dat ook de natuur- en milieuprojecten nu extra ondersteund kunnen worden. Deze toelage is niet alleen bedoeld voor organisaties en verenigingen. Juist ook particulieren kunnen nu een aanvraag doen om een project financieel te ondersteunen. Het project moet wel een meerwaarde hebben voor het algemene landschap.” Het gemeentebestuur besloot € 4000 ter beschikking te stellen voor deze toelage, met een maximum van € 1000 per project.

Heeft u een interessant project en wilt u een aanvraag doen voor de toelage? Neem dan contact op met Wouter Veraghtert van de milieudienst via 015 22 94 84 of milieu@hulshout.be.