De Molse Bouwmaatschappij zoekt samen met huurders naar energiebesparingen in de wijk Keirlandse Zillen en Egelsvennen. Energie-experts die zelf in de wijken wonen, informeren en begeleiden de andere wijkbewoners. Samen focussen ze op verwarmen, verluchten en efficiënt gebruik van elektrische toestellen. Dit project wordt uitgewerkt met Klimaatsubsidies van de provincie Antwerpen in nauw overleg met het gemeentebestuur en het OCMW.

Samen met de wijkbewoners aan de slag gaan om het energieverbruik te verminderen, dat is de doelstelling van het project. De Molse Bouwmaatschappij leidt enkele vrijwillige huurders op tot energie-experts. De experts zullen via persoonlijk contact andere bewoners informeren over verstandig verwarmen en verluchten maar ook over het gebruik van elektrische toestellen. Bewustmaking vormt tenslotte een eerste stap in gedragsverandering.

Minstens 50 gezinnen
Binnen het project streven we naar een energiebesparing van 15% bij minstens 50 gezinnen in de wijk. De Molse Bouwmaatschappij leidt enkele huurders op tot energie-experts. De experts wonen zelf in de wijk. Dankzij hun medewerking krijgen we waardevolle inbreng op maat van de wijk en hopen we de drempel voor de andere huurder zo laag mogelijk te houden.

Samenaankoop elektrische toestellen
Binnen het project organiseren we ook een samenaankoop voor elektrische toestellen. Oude koelkasten, diepvriezers, wasmachines,... zijn nefast voor het energieverbruik in vele gezinnen. Een samenaankoop maakt de investering in nieuwe energiezuinige toestellen haalbaar voor de huurders.

Samenwerking partners
De Molse Bouwmaatschappij kent als eigenaar van de wijken de huurders en de mogelijke knelpunten. Ze zijn dan ook aanspreekpunt voor het project en de vrijwilligers. De duurzaamheidsambtenaar van de gemeente en de dienst energie van het OCMW ondersteunen het project. De provincie Antwerpen zorgt voor klimaatsubsidies.

Meer info: Molse Bouwmaatschappij, Stephanie Van Eycken, 014 31 50 70, stephanie.VanEycken@mbm.woonnet.be