HYC Fintro ontvangt zondagavond op het ijs in Herentals Destil Trappers Tilburg.


Zondag om 20 uur speelt HYC Fintro tegen Destil Trappers. Laat ons hopen dat er voordien geen akkoord is rond de NHL lock out zodat we voor de eerste maal een NHL ster in onze circustempel kunnen verwelkomen. Dale Weise begon zijn NHL carriere bij New York Rangers en staat momenteel onder contract bij de Vancouver Canucks.

In Tilburg speelde hij tot op heden 6 wedstrijden en lukte daarin 5 goals en 10 assists.

Tilburg kent momenteel een succesvol seizoen en in het klassement gaan ze HYC ruim vooraf met een 2de plaats en 29 punten. Ook zijn ze nog actief in de bekerronde waarin ze gisteren de eerste halve finale in Den Haag ruim wonnen met 3-6. Dit seizoen staat de onderlinge confrontatie tussen HYC en Trappers in de competitie op 2-0 voor Tilburg. Menig supporter zal zich de eerste wedstrijd nog wel herinneren toen we thuis kansloos met 0-7 de boot in gingen.

De uitwedstrijd was wel spannend toen de wedstrijd lang gelijk opging tot we in de laatste periode het onderspit moesten delven met een 4-1 eindscore als gevolg. Dit was toen ook de openingswedstrijd voor Dale Weise, waarin hij ook direct tot scoren kwam.

Toch stonden we in de voorbereiding ook twee maal tegenover mekaar en toen wist HYC zelfs de thuiswedstrijd ter herdenking van Rob te winnen.
Trappers speelt momenteel met het maximum van 6 imports. Naast Dale Weise zijn vooral te onthouden aanvaller Josh Prudden en verdediger Don Nichols. Prudden speelde voorheen in de sterke AHL league net onder de NHL.

Afgelopen weken versterkte Tilburg zich nog met Tim Coffman en Casey Fazekas, een verdediger afkomstig uit Montreal en die voor dit seizoen ook nog even in beeld was bij HYC. Verder bestaat het team uit spelers die behoren tot de nationale selectie met daarbij natuurlijk het sluitstuk Ian Meierdres. Ian ontwikkelde zich de laatste jaren tot goalie nummer 1 en onlangs schitterde hij nog in het Olympisch kwalificatietornooi waarin Nederland doorstootte tot de laatste schiftingsronde door te winnen van het topland Hongarije.

Enig minpuntje in hun line-up is momenteel het ontbreken van aanvaller Diederick Hagemeijer door een schouderblessure. Coach van het team is de ervaren Barry Smith, voordien actief als assistent coach van het NHL team Vancouver Canucks.
Op papier is HYC dus zondag de underdog maar aangemoedigd door het enthousiaste thuispubliek is alles mogelijk. Dus noteer alvast zondag 2 december in jullie agenda en kom ons HYC team aanmoedigen. HYC olé!

*** NEW NEW NEW : HYC borrelgirl die rondgaat op de wedstrijd met jenever en Jägermeister shots en dit om de HYC schatkist te spekken.