Dit weekend staan de laatste wedstrijden voor de play-offs op het programma. Na de overwinning van Chiefs Leuven op Turnhout van afgelopen dinsdag, zijn de deelnemers voor de Best of Five gekend.

Deze Best of Five voor de Belgische titel zal gaan tussen HYC en Chiefs Leuven.

Dit weekend staan nog 3 wedstrijden op het programma. Zaterdagavond speelt HYC op verplaatsing in Leuven, aanvang om 20.15u, zondag ontvangt het thuis White Caps Turnhout, deze wedstrijd begint om 20u. Dinsdag volgt in Turnhout de laatste wedstrijd: White Caps vs Chiefs Leuven.

Deze wedstrijden hebben voor de eindrangschikking geen belang meer, het gaat enkel nog om het prestige. Als HYC beide wedstrijden nog wint, begint het ongeslagen aan de finalewedstrijden, White Caps kan in de laatste 2 wedstrijden nog proberen om punten bijeen te scharrelen, het staat nu troosteloos laatste met 0 punten.

Geslaagd seizoen voor HYC
HYC heeft dit seizoen al een geslaagd parcours afgelegd. In de North Sea Cup eindigde het als eerste Belgische team op een verdienstelijke 4e plaats, en liet hiermee sterke Nederlandse teams als Eindhoven en Heerenveen achter zich. De bekeroverwinning tegen Turnhout bracht na exact 10 jaar de beker weer naar Herentals. De Belgische titel zou de kers op de taart zijn.

Thuisvoordeel kan belangrijk zijn
In maximum 5 wedstrijden wordt beslist wie zie kampioen van België mag noemen. Aangezien HYC als leider uit de play-offs komt, heeft het het thuisvoordeel verworven. Het is altijd leuk om de titel in eigen huis voor eigen publiek te kunen veroveren.

Nnieuws/ThalsFM duimt alvast voor een goed resultaat van HYC en wenst hen veel succes in de beslissende wedstrijden.