U bent hier

'I Like to Move it!' Parantee-Psylos met peter Filip Meirhaeghe @ Sport Vlaanderen Herentals

Herentals | Vlaanderen
12.09.2017 - 11.46u
Door: Herman Gezelle

Nog tot 15 september is het Sport Vlaanderen centrum Netepark Herentals opnieuw het decor voor 'I Like to Move it!'. Op dit internationaal sportevent voor sporters met een psychische kwetsbaarheid kunnen de deelnemers recreatie en initiatie combineren met competitie in diverse sporttakken.

Talenten worden ontdekt, vriendschappen ontstaan over de grenzen heen. Op het programma van de zevende editie van I Like to Move it! staan onder andere een internationale competitie in zaalvoetbal, tafeltennis, badminton, volleybal en netbal.

Verder is er ook een rijk gevuld keuzeprogramma met mountainbike onder begeleiding van ex-wereldkampioen en peter van Parantee-Psylos Filip Meirhaeghe, de nieuwste danstrends, grensverleggende vechtsporten, avontuurlijke buitensporten, groene wandeltochten... kortom een mooie mix met voor elk wat wils.

Elke avond zijn er ook activiteiten waar de deelnemers elkaar wat beter leren kennen of gewoon gezellig samen zijn. Naast de eigen Vlaamse deelnemers zijn er ook delegaties uit Groot-Brittannië en Nederland. Allen hebben ze hetzelfde doel: samen sporten, als sporter onder sporters.

Parantee-Psylos wil mensen met een psychische beperking op een duurzame en gezonde manier in beweging zetten.

Dat doet de federatie onder andere door de organisatie van recreatieve sportactiviteiten en sportieve meerdaagsen doorheen Vlaanderen. Hier kan men kennis maken met diverse sporttakken en kan men samen met andere sporters zijn grenzen aftasten of zelfs verleggen.

Deze werking is uniek in Europa.

Rode draad doorheen de week worden de ploegencompetities in voetbal en netbal/volleybal. Op woensdag 13 september wordt er ook een competitie in badminton (dubbelspel) en tafeltennis (enkelspel) gespeeld.

Tijdens de vrije momenten worden er initiaties in een brede waaier aan sporten aangeboden (bv. mountainbike, boogschieten, torbal, vijfkamp atletiek, krolf, vlottentocht, ju-jitsu, squash, wandelen...).

Dit gebeurt in samenwerking met de stad Herentals en diverse lokale verenigingen zoals de Herentalse Wandelclub, TTC Virtus (Wechelderzande), Herentalse Badmintonclub, Geelse Tafeltennisclub en de Vlaamse Wielerschool.

Voormalig wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar mountainbike Filip Meirhaeghe die peter is van Parantee-Psylos komt op donderdag 14 september de mountainbiketocht begeleiden in de namiddag. Hij krijgt er ook een cheque van 3200 euro overhandigd van enkele dappere studenten die de Dodentocht (100 kilometer) uitstapten ten voordele van G-sportfederatie Parantee-Psylos.

I Like to Move it! wordt georganiseerd in samenwerking met de provincie Antwerpen, de stad Herentals en Sport Vlaanderen en met steun van de Vlaamse Regering. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto