Sinds kort staan de gevonden voorwerpen die bij de politie worden binnengebracht op hun website. Bij de meeste voorwerpen staat ook een foto. Ben je iets verloren? Neem dan eerst een kijkje op www.pzglm.be.

Gevonden voorwerpen en documenten

Als je documenten of voorwerpen vindt, breng je deze best binnen bij de politie. De politie doet al het mogelijke om deze documenten of voorwerpen terug aan de eigenaar te bezorgen. Sinds kort staan de binnengebrachte voorwerpen dus ook online. Meestal staat er een foto bij. Boven de gevonden voorwerpen staat een handig zoekveld. De meest recent binnengebrachte voorwerpen staan bovenaan.

Bewaring

Voorwerpen en documenten die niet identificeerbaar zijn, worden zes maanden bewaard in het politiekantoor van de gemeente waar ze werden binnengebracht. De gemeente staat tussen haakjes vermeld in het overzicht op de website. Na zes maanden worden ze overgemaakt aan de stad of gemeente.

Herkenning?

Herken je het voorwerp of document dat je verloren bent? Maak dan telefonisch een afspraak om het af te halen. Op de contactpagina van de website staan alle telefoonnummers vermeld.

Gevonden fietsen

Gevonden fietsen staan er niet tussen. Deze kan je raadplegen op www.gevondenfietsen.be