Hoppin’ Around goes retro

Wegens omstandigheden kwam deze activiteit niet in de gedrukte versie van Info Vorselaar terecht. Omdat we het cultuuraanbod in onze gemeente willen ondersteunen, nodigen we u langs deze weg uit voor “Hoppin’ Around goes retro”!

Op zaterdag 2 augustus vanaf 15u start de retromarkt in de Cardijnlaan, waar uitsluitend retro en vintage spullen te verkrijgen zijn, alsook een tikibar, retroterras, kindergrime + animatie, springkasteel, classic car-collectie, koffiebar, … Deze toegang is gratis!

Vanaf 19u start het festival met 5 livebands in de zaal van het jeugdcentrum. Tickets en info hiervoor kan u verkrijgen via www.hoppinaround.be.

Iedereen verdient vakantie

Maakt u graag eens een daguitstap, wil u gaan sporten, iets van cultuur bezoeken, willen uw kinderen graag gaan spelen op de speelpleinwerking … ? In bepaalde gevallen kan u hiervoor een tussenkomst in de kosten krijgen. Via onze samenwerking met het Steunpunt Vakantieparticipatie kunnen we u bovendien tegen verlaagde prijzen daguitstappen, vakantie- en groepsverblijven en georganiseerde vakanties aanbieden.

> Info: ocmw@vorselaar.be, 014 50 00 21

www.vakantieparticipatie.be

Op reis in het buitenland?

Bij het organiseren van een reis dient u met heel wat elementen rekening te houden. Zowel voor het vertrek, tijdens de reis als bij de terugkeer komt u immers in aanraking met heel wat situaties, formaliteiten en procedures. Op de website van Buitenlandse Zaken vindt u heel wat info steeds het meest recente reisadvies voor uw bestemming.

> Info: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/

Vissterfte melden

Met de verbetering van de kwaliteit van onze waterlopen herstelt ook de visstand zich geleidelijk. Maar vissen hebben het niet altijd even gemakkelijk. Een vissterfte kan ontstaan door zuurstoftekort of door riooloverstort bij hevige regen- en onweersbuien. Maar een vissterfte kan ook wijzen op een illegale lozing of ziekte. Een snelle melding is dus cruciaal om op tijd te kunnen ingrijpen. Merkt u dus dode vissen of vissen in nood op? Meld het dan onmiddellijk aan de milieudienst of de politie.

> Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29

Pasta in de pot en basta

Probeer volgende keer eens een andere manier om pasta klaar te maken:
- kook water en doe de pasta erin;

- verwarm tot het water met de pasta weer kookt en zet dan het vuur uit;

- wacht tot de pasta gaar is.

Het duurt een béétje langer voor uw pasta beetgaar ‘al dente’ is. Hoeveel langer, dat verschilt van soort tot soort. In elk geval bespaart u energie. En dus ook geld.

> Info: www.vriendvan.be/pasta-de-pot-en-basta

Sluitingsdagen juli

Tijdens de maanden juli en augustus is het gemeentehuis op woensdagnamiddag gesloten. Op maandag 21 juli sluiten wij wegens de Nationale feestdag. De sporthal is gesloten van 7 juli t.e.m. zondag 3 augustus.

Kinderclub De Regenboog en speelplein Kaboem sluiten van maandag 21 juli t.e.m. vrijdag 25 juli.

De bib sluit van 2 t.e.m. 31 augustus wegens verfraaiingswerken. Hierna staan wij graag terug tot uw dienst.

> Info: sluitingsdagen, info@vorselaar.be, 014 50 11 01