5de gratis openluchtfilm

Deze zomer kan u opnieuw genieten van een gratis openluchtfilm op ons verkeersvrije marktplein. In het themajaar ‘Vriendschap’, 100 jaar na de ‘Groote Oorlog’ viel de keuze op War Horse. Deze aangrijpende film van Steven Spielberg vertelt het verhaal over de vriendschap tussen een jongeman en zijn paard, ten tijde van WOI.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Vorselaarse foto’s 1910-1920

In kader van de herdenking van WOI organiseert de gemeente een tentoonstelling eind december. De werkgroep zoekt hiervoor nog foto’s uit Vorselaar van de periode 1910-1920. We dragen de grootste zorg voor de foto’s: u ontvangt een digitale kopie en krijgt uw origineel uiteraard ongeschonden terug.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Vacature Sprankel!

Ocmw Vorselaar zoekt een vervangend coördinator voor LDC Sprankel! (m/v, niveau B) voor de maanden december 2014 t.e.m. april 2015. Beschikt u over de nodige ervaring en/of enthousiasme, een master- of bachelordiploma en kan u starten op 1 december? Dan bent u misschien wel de persoon die we zoeken. Stel u snel kandidaat!

> Info: tina.claes@vorselaar.be, 014 50 74 84

Plaatselijke omleidingen

Tijdens de zomer valt er heel wat te beleven in ons dorp. Soms dient u hierom een plaatselijke omleiding te volgen. Bedankt voor uw begrip.

-         2 augustus: Cardijnlaan en parking verkeersvrij n.a.v. retromarkt

-         3 augustus: Zavelstraat verkeersvrij n.a.v. buurtfeest

-         9 augustus: gedeelte Putakkerstraat verkeersvrij n.a.v. buurtfeest

-         10 augustus: Cardijnlaan en de dreven rond de kerk verkeersvrij n.a.v. rommelmarkt,

-         20 augustus: vanaf 8u Lepelstraat t.h.v. frituur afgesloten wegens aanleg fietsoversteek

-         20 augustus: 18u tot 2u, Markt verkeersvrij n.a.v. gratis openluchtfilm

-         23 augustus: verbindingsweg Kempenlaan-Heikant verkeersvrij n.a.v. buurtfeest

-         30 augustus: Merellaan verkeersvrij n.a.v. buurtfeest

-         31 augustus: parkeerverbod in de Heirbaan n.a.v. paardenkoers

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Uw mening over drinkwater

Het drinkwater(beleid) is een bevoegdheid van de Europese commissie. Die wil graag meer inzicht verkrijgen in hoe burgers, consumenten en belanghebbenden denken over de behoefte aan drinkwater. Nog tot 23 september 2014 kan u hier uw stem laten horen. Op basis van de reacties zal de Europese commissie beslissen of ze haar drinkwaterbeleid moet aanpassen en hoe ze dat zal doen.

> Info: www.vmm.be

Sluiting en heropening bib

Nog t.e.m. donderdag 31 juli kan u in de bib een onbeperkt aantal boeken kopen en/of ontlenen. Vanaf vrijdag 1 augustus is de bib immers gesloten.

Na de verfraaiingswerken nodigt het bibteam iedereen van harte uit op zaterdag 30 augustus (10u-12u) om een kijkje te nemen in onze vernieuwde bib. Tijdens deze feestelijke opening geven we u graag een rondleiding. Boeken uitlenen en terugbrengen kan opnieuw vanaf maandag 1 september.

> Info: vorselaar@bibliotheek.be, 014 50 71 82