Terug naar school

Vanaf september is de vakantie weer voorbij. Schoolgaande kinderen, ouders die hun kinderen afzetten aan de schoolpoorten, extra bussen die onze gemeente passeren en leraars die ’s morgens parkeren: scholen brengen veel verkeer met zich mee. Matig dus uw snelheid, respecteer de 30km-zones, parkeer op de centrumparkings en kies waar mogelijk voor de fiets!

> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03

Omleiding t.g.v. rioleringswerken

Vanaf woensdag 27 augustus wordt het kruispunt van Groenstraat met Pallaaraard (ter hoogte van het pompstation) afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om de koppeling met de   riolering voor deze zone in orde te brengen. Op voorbehoud van weerverlet wordt er op 3 september gestart met de betonneringswerken in Niemandshoek en vervolgens in Groenstraat (tot aan Pallaaraard).Tijdens deze werken en de uithardingsperiode van drie à vier weken is er helaas geen normale doorgang mogelijk. Alle doorgaand verkeer dient de plaatselijke omleiding te volgen. Voor de bewoners is er een aparte regeling voorzien. Er zal politietoezicht zijn op de naleving van de verkeersregels. Bedankt voor uw begrip!

> Info: riolering@vorselaar.be, 014 50 71 07

De Schakel

Voor de zevende keer al kan u in Vorselaar deelnemen aan De Schakel. VVV-Toerisme Vorselaar en de gemeente maken er weer een boeiende dag van. In Vorselaar kan u op 31 augustus vanaf 8u starten aan zaal De Dreef. Na afloop ontvangt elke deelnemer onze vernieuwde fiets- en wandelgids.

> Info: www.deschakel.be, 0495 69 25 95

Opendeurdag vernieuwde bib

Zaterdag 30 augustus van 10u tot 12u nodigen het gemeentebestuur, de medewerkers van de bib en de bibcommissie u uit om een bezoekje te brengen aan de vernieuwde bib. Er kunnen die voormiddag geen boeken ingeleverd of ontleend worden maar u kan eens komen kijken hoe de vernieuwde bib er uit ziet en kennis maken met de aangepaste indeling van de boeken.

> Info: vorselaar@bibliotheek.be, 014 50 71 82

Milieuraad

De milieuraad zoekt nieuwe geïnteresseerde inwoners die mee willen vergaderen over het Vorselaarse milieubeleid. U vormt samen een groep die de vergaderingen mee kan volgen, bespreken, adviseren, … Stuur uw kandidatuur voor 15 september naar milieu@vorselaar.be of naar Gemeentebestuur Vorselaar, t.a.v. Milieuraad, Markt 14, 2290 Vorselaar.

> Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29