Verkoop tweedehandse materialen

De gemeente verkoopt in december een divers gamma van tweedehandse materialen via het online veilinghuis I&O. De goederen worden op de website per opbod te koop aangeboden. U kan deze nu reeds bekijken en eventueel een bod uitbrengen.  Op zaterdagvoormiddag 6 december bent u welkom op het kijkmoment. U kan bieden tot 11 december en de gekochte goederen kan u op vrijdag 19 december tussen 10u en 12u ophalen.

> Info: www.io-auctions.com,  td@vorselaar.be, 014 50 71 03

Ultrafast-beton in Vorselaar-Noord

In Vorselaar-Noord zijn momenteel rioleringswerken aan de gang. Op vrijdag 28 november en maandag 1 december wordt de Groenstraat volledig afgesloten en gebetonneerd met ultrafast-beton. Onder voorbehoud van weersomstandigheden is rond 4 en 5 december Vroegeinde aan de beurt. Dit ultrafast-beton heeft een kortere droog- en verhardingstijd, namelijk 72 uren, vandaar de keuze voor dit beton.

Tijdens die periode mag er absoluut niet over het beton gereden worden (ook niet met de fiets) omdat anders de uiteindelijke kwaliteit er onder lijdt. U kan een omleiding volgen via Vispluk.

We hebben er bij de aannemer altijd op aangedrongen (en doen dat nog steeds) om de straten zo snel mogelijk weer open te krijgen voor het verkeer. Bedankt voor uw medewerking!

> Info: riolering@vorselaar.be, 014 50 71 07

Sporten op de Ravotterkesdag en met Sportrakker

Op maandag 22 december 2014 kunnen kleuters tot 6 jaar deelnemen aan deRavotterkesdag.

Op 23, 28 en 29 december 2014 kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar (°2010-2002) deelnemen aan supertoffe sportdagen van Sportrakker i.s.m. de Sportraad.

> Info: sport@vorselaar.be, 014 50 71 13

   en sportrakker@hotmail.com

Foto’s Wapenstilstand en Vriendschapsbos

Op 11 november herdachten we in het bijzonder de Vorselarenaren die in 1914-1918 sneuvelden. Op 15 november plantte de Kindergemeenteraad eenVriendschapsbos tussen de Fazantenlaan en de Vinkenlaan. De sfeerbeelden kan u bekijken op onze Facebookpagina. ‘Like’ onze pagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en om foto’s van de Vorselaarse activiteiten te bekijken. Met grote dank aan de fotografen!

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 71 26   

OffOn.be: tips voor energiebesparing

Samen kunnen we heel wat energie besparen. Via deze flash maken wij u warm om een graadje kouder te wassen. Want wist u dat uw wasmachine 90% van haar energie gebruikt om water op te warmen? Misschien kan u proberen om eens koud te wassen? En indien mogelijk kan u de was even laten staan tot uw machine vol genoeg is? Een andere energieverslinder in het washok is de droogkast. Laat die dus ook gerust even ‘uitblazen’ en hang uw was gewoon te drogen aan de draad.

> Info: www.OffOn.be      

Aandacht voor de veiligheid van afvalophalers

Elke dag gaan honderden mensen de baan op voor de inzameling van uw afval. Hiervoor trotseren ze het drukke verkeer in ons land. De ophaalwagens en ophalers zijn met heel wat middelen uitgerust om dit op een veilige manier te doen. Toch hebben ze hun veiligheid niet volledig in eigen handen. Elke ophaler ervaart elke dag één geval van verkeersagressie: gaande van wild voorbijrazen tot fysiek en verbaal geweld. Dat betekent dat er dagelijks tussen 600 en 1500 incidenten zijn in ons land. We vragen daarom in het verkeer meer aandacht te hebben en respect voor afvalophalers tijdens de uitvoering van hun werk. Zonder hen blijft ons afval staan.  

> Klik hier voor meer info of voor het filmpje van Kijk Uit.