De langste erehaag stond in ... Vorselaar
Op 17 mei hadden we niet enkel de langste (2286 unieke personen!), maar ook de mooiste erehaag van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Bedankt om u van uw meest solidaire kant te laten zien! Bedankt ook aan iedereen die zich, op welke manier dan ook, inzette om van 17 mei een fantastische dag te maken! Dankuwel.
Nog enkele cijfers: 598 teams met 3485 fietsers fietsten estafettegewijs 2.990.000 euro bij elkaar. Maar liefst 84 deelnemers reden het voorbije hemelvaartsweekend de volledige 1000 km (8 etappes van 125 km) alleen op hun teller. Een dikke proficiat aan alle renners!

Speelstraat
Tijdens de zomermaanden wordt Kardinaalswijk omgetoverd totspeelstraat. In een speelstraat hebben kinderen voorrang om te spelen tussen 9u en 17u. Speelstraten zijn in principe verkeersvrij. Autobestuurders die in de speelstraten rijden, moeten dit stapvoets doen, fietsers moeten indien nodig afstappen. Men mag de spelende kinderen niet hinderen of in gevaar brengen.
Wenst u uw straat ook om te toveren tot een speelstraat tijdens de zomervakantie? Tot 1 juni kan u uw aanvraag indienen.
> Info: marina.dockx@vorselaar.be, 014 50 71 05

Brandwonden voorkomen? Kinderspel!
Kinderen en brandwonden ... De littekens gaan een leven lang mee! Jaarlijks worden in de 6 Belgische brandwondencentra 300 kinderen opgenomen met ernstige brandwonden. Meer dan 200 kinderen zijn jonger dan 5 jaar. Meestal is de oorzaak een hete vloeistof (warm water, thee, soep, koffie, ...). 1 op 5 van deze brandwonden wordt veroorzaakt door te warm badwater. Ook barbecues en friteuses vormen een reëel gevaar. Op deze website vindt u een duidelijk filmpje over hoe brandwonden te voorkomen bij kinderen en heel wat nuttige tips.
> Info: www.brandwonden.be

Veleau! Fietsen langs waterlopen
De provincie Antwerpen heeft fietsroutes uitgestippeld met water als centraal thema. Niet zo verwonderlijk: als grootste waterloopbeheerder kent ze de waterlopen als haar broekzak. De Veleauroutes leiden u langs de mooiste waterplekjes: van visroute tot overstromingsroute. U kan deze op voorhand uitprinten, maar ook gewoon avontuurlijk affietsen met uw smartphone.
> Info: De gratis fietsroutes staan op veleau.routeyou.com

Zitdagen belastingen
Via www.tax-on-web.be kan u snel en eenvoudig uw belastingbrief invullen. Ook dit jaar kan u rekenen op deskundige hulp. De medewerkers van de belastingdienst in Herentals komen naar Sprankel! op 27 mei en 17 juni van 9u tot 13u30. De vrijwilligers van Beweging.net vindt u in zaal Den Engel op maanag 8 en dinsdag 9 juni van 10u tot 12u, 14u tot 18u (op dinsdag tot 20u).
Breng zeker alle nodige en nuttige documenten mee: ingevulde brief en berekening van vorig jaar, ID-kaarten en pincodes, fiches van loon en vervangingsinkomen, fiscale attesten, facturen van energiebesparende werken, ...