De opdracht van informateur Bart De Wever (N-VA) is met een week verlengd, op verzoek van De Wever zelf. Dat heeft het Paleis laten weten via Twitter. Op 17 juni legt De Wever zijn besluiten voor aan de koning.  

Bart De Wever gaat zijn derde week als informateur in. De N-VA-voorzitter zou normaal gezien vandaag zijn eindverslag indienen bij de koning, maar heeft nu toch gevraagd om zijn opdracht met een week te verlengen. Het onderhoud met de vorst duurde zo'n 45 minuten.

De informateur probeert een centrumrechtse regering op de been te brengen. Mogelijk vraagt hij meer tijd om uit te maken met welke partijen zo'n regering mogelijk is. Vooral het Franstalige CDH moet naar verluidt nog overtuigd worden.

Dat De Wever een week extra gevraagd heeft, lijkt er wel op te wijzen dat hij voldoende signalen ziet dat hij zo'n centrumrechtse regering, zonder de PS, voor mekaar kan krijgen. Over een week zal De Wever "zijn besluiten" voorleggen aan de koning, zo meldt de tweet van het Paleis nog. (vrt)