Een paar honderd familieleden, vrienden, spelers en bestuur van VC Herentals hebben zaterdagvoormiddag in het crematorium Pontes in Turnhout afscheid genomen van Simon Verdonck (23).

De speler van VC Herentals overleed vorige week zondag aan hartfalen nadat hij zaterdagavond tijdens de uitwedstrijd op Antonia in elkaar gezakt was. Dat Simon in zijn korte carrière als voetballer bij vriend en tegenstrever respect afdwong, bleek uit de aanwezigheid van heel wat voetballende collega's.

Ingetogen

De A-kern en beloften van VC Herentals waren samen met de trainersstaf in de kleuren van VC Herentals aanwezig. Op de kist lag vlak voor de grote foto van de speler zijn spelerstruitje met het nummer 18.

Dat nummer blijft volgens de club eeuwig toebehoren aan Simon Verdonck. Die was niet alleen binnen de ploeg maar ook daarbuiten een voorbeeld voor anderen.

Ingetogen en aangrijpend waren de getuigenissen van VC-kapitein Kevin Spiessens, de vrienden van Simon en het voorlezen van de brieven van Thomas, de broer van Simon en de ouders van de overleden voetballer.

Kevin Spiessens: "We vormden een ijzersterk duo. Simon was een harde maar faire speler. Een gans seizoen spelen en geen enkele kaart pakken, je moet het maar doen. In de kleedkamer was hij de eerste om sfeer te maken, de laatste om te gaan douchen. Hoeveel keer heeft hij niet met koud water moeten douchen?"

Elke getuigenis werd vergezeld van een knap gemonteerd filmpje (foto's van zijn voetbalcarrière, van zijn skireizen met de familie of uitstappen met zijn vrienden) en begeleidende favoriete muziek van o.a. Coldplay. Ze brachten Simon telkens terug tussen de rouwende menigte.

Op het einde van de viering kon iedereen Simon een laatste groet brengen. Het bidprentje biedt eeuwige troost en houdt de herinnering aan een VC-topspeler levendig.