Op zaterdag 28 mei organiseert de gloednieuwe Veldhockeyclub Herentals haar allereerste initiatiedag op de terreinen van Witbos in Noorderwijk. Een dag boordevol amusement, waarop je gratis kennis kan maken met hockey. Tijdens deze dag worden de basistechnieken van hockey aangeleerd, in afwisseling met spel en animatie. Zowel kandidaat spelers als hun ouders kunnen er ter plekke alle informatie verkrijgen omtrent de nieuwe club en haar geplande activiteiten. ‘Jeugd is de belofte, veldhockey de afspraak’, zegt Els Van den Bossche, voorzitter van Veldhockeyclub Herentals.

Veldhockey

Veldhockey is als outdoor sport voor jongens en meisjes in Vlaanderen de laatste jaren aan een heuse opmars bezig. ‘Omdat jongeren en hun ouders zelf vragende partij waren, zijn we bijzonder fier om hockey nu ook voor Herentals en omliggende regio te kunnen aanbieden’. Dankzij de steun van de eigenaars van de terreinen van de Golfclub Witbos Noorderwijk is er de kans om hockey ook in onze regio op te starten. Met dit initiatief hoopt de club één van de laatste blinde vlekken op de kaart van Vlaanderen wat veldhockey betreft te kunnen invullen. Een initiatief dat de Vlaamse Hockey Liga sterk ondersteunt vanuit de idee van regionalisering en democratisering van hockey.

Kick-off met initiatie

De kick-off begint met de initiatiedag op 28 mei. De initiaties lopen de hele namiddag van 13 tot 18 uur. Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar zijn er welkom. Ze worden ingedeeld in groepjes en begeleid door ervaren trainers. Hockey is de blikvanger, maar er wordt ook gezorgd voor spel en animatie. Alle inschrijvingen verlopen via de facebookpagina of het emailadres van de club. Ook aan de ouders wordt gedacht met een leuke bar en natuurlijk het mooie terras te midden van het rustige en groene terrein. Ze kunnen er alle informatie over de clubwerking en haar toekomstige activiteiten vernemen. De club promoot er haar zomerkamp van 22 tot 26 augustus en de trainingen vanaf september 2016.

‘De ouders en spelers mogen het onverwachte verwachten. Veldhockey Herentals staat op de kaart!’, aldus nog Els. Meer informatie: Els Van den Bossche, Voorzitter Veldhockeyclub Herentals Tel.: 0473/66 00 86 E-mail: veldhockeyherentals@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/veldhockeyherentals