Vrijdagnamiddag werd het Inloopcentrum De Dorpel in Herentals officieel geopend.

CAW De Kempen, De Dorpel en De Fakkel sloegen de handen in elkaar om de nieuwbouw te realiseren. Vrijdag 27 mei vond het officiële gedeelte plaats met toespraken van de initiatiefnemers, de burgemeester en Wim Wouters van het kabinet van Jo Van Deurzen, minister van welzijn. Zaterdagnamiddag de inwoners van Herentals op de opendeurdag kennismaken met de concrete werking van het inloopcentrum.

Inloopcentrum doet naam alle eer aan

Sinds enkele maanden is het nieuwe inloopcentrum aan de Boerenkrijglaan 16 in Herentals in gebruik genomen. Dit project kon slechts gerealiseerd worden met de steun van de Stad Herentals, die de grond in erfpacht beschikbaar stelde. Ook de Vlaamse overheid verleende steun via de VIPA-subsidiëring.

De Dorpel, De Fakkel en CAW De Kempen nemen samen de werking van het inloopcentrum op zich. Met deze unieke samenwerking willen we nog meer mensen uit de omgeving van Herentals bereiken. We richten ons in het bijzonder op mensen in armoede.

De gebouwen waar de Dorpel en De Fakkel voordien in huisden, werden te oud en te klein om een goede werking te garanderen. In dit gloednieuw onderkomen is er meer ruimte en zijn er meer mogelijkheden om mensen te helpen.

Ontmoetingsplaats

Het inloopcentrum is een ontmoetingsplaats waar mensen kunnen binnenstappen zonder afspraak. Iedereen kan er terecht voor een babbel, een kop koffie of soep. Een team aan vrijwilligers staat klaar om praktische hulp te verlenen of naar persoonlijke hulpvragen te luisteren.

Ook de tweedehandskledingwinkel, de lees- en schrijflessen, de computerhoek en andere activiteiten hebben een plaatsje gekregen in het nieuwe gebouw. De Fakkel, vereniging waar armen het woord nemen, blijft verder strijden tegen armoede. Het wijkgezondheidscentrum zal hier op termijn een plekje krijgen.

Opendeur

Nu het officiële startschot gegeven is, willen we iedereen aanmoedigen om een keer binnen te wandelen. Dat kan zaterdag al van 13 tot 17u. Alle verantwoordelijken hopen van harte dat de gebruikers van het centrum zich snel thuis voelen in de nieuwe gebouwen.

Foto: Paul Heylen van CAW Kempen is blij met het Inloopcentrum en samenwerking met De Dorpel en De Fakkel.