Al heel wat acteurs, figuranten en dansers hebben zich ingeschreven voor de Dimpnadagen die in mei 2015 in Geel zullen plaatsvinden. Voor het totaalspektakel GheelaMania wordt zelfs al een gedeeltelijke inschrijvingsstop toegepast: enkel volwassen mannen kunnen zich nog aanmelden. Ook voor de Sint-Dimpna Ommegang komen de aanmeldingen vlotjes binnen maar voorlopig zijn nieuwe kandidaat-figuranten nog altijd welkom.

Het grote aantal aanwezigen op de infoavond over de Dimpnadagen 2015 deed al vermoeden dat de interesse om aan dit evenement mee te mogen werken nog altijd bijzonder groot is. Meer dan 550 mensen hebben zich ondertussen al als figurant, zanger, danser of helper via de website www.fanvandimpna.be aangemeld. Voor de voorstellingen van het totaalspektakel GheelaMania heeft het aantal inschrijvingen van vrouwen en kinderen zelfs het maximum al bereikt. Nog meer volk toelaten is om praktische redenen helaas niet mogelijk.

Waar zitten die mannen?

Enkel het aantal inschrijvingen van volwassen mannen (+16) hinkt wat achterop. Omdat er in GheelaMania enkele massascènes gespeeld zullen worden waarbij stoer mansvolk nodig is doet de organisatie nog een warme oproep aan alle dappere mannen uit Geel en omstreken om zich aan te melden. Heb je er altijd al van gedroomd om in de huid te kruipen van een Franse soldaat, Brigand of verzetsheld? Grijp dan nu je kans en meld je aan via www.fanvandimpna.be.

Dimpna rekent op jouw hulp

Ook voor de Sint-Dimpna Ommegang, die op zondag 3 mei door de Geelse straten zal trekken, worden figuranten gezocht. Om deze kleurrijke en historische parade vorm te geven zijn zo’n 1000 figuranten nodig. Voorlopig staan er nog figurantenvacatures open maar je snel aanmelden is de boodschap. Zo’n unieke kans krijg je immers maar om de vijf jaar! Aanmelden voor de Ommegang kan eveneens via www.fanvandimpna.be.