Op zaterdag 23 en zondag 24 februari organiseert de zwemclub ZGEEL voor de 5e maal haar internationale zwemtweedaagse in het stedelijk zwembad Geel, Fehrenbachstraat 26A.


 
De afgelopen vier edities waren een enorm succes.
ZGEEL wenst al haar zwemmers de kans te geven zich te meten op een grote zwemmeeting in eigen stad. Een 2-daagse waarop alle stijlen gezwommen kunnen worden over verschillende afstanden is daarvoor de ideale gelegenheid.
 
Meteen is dit ook een goede gelegenheid om de Stad Geel op de sportieve kaart te zetten.

De derde editie in 2011 was een overweldigend succes. Meerdere wedstrijdrecords werden verbroken door de Belgische toppers waaronder Jolien Sysmans, Kim Janssens, Kimberly Buys, Egon Van der straeten, Stijn De Pijpere, Dieter Dekonick, Louis Croenen, ...
 
2012 was een bevestiging van de vorige edities, maar er werden spijtig genoeg toen geen records gezwommen. In 2013 ziet het er al veelbelovend uit. Maar liefdt 4 wedstrijdrecords staan op de helling!!!
 
Mooie accommodatie
Het zwembad van Geel is ondertussen internationaal bekend in de zwemwereld als een zeer snel bad en zorgt er dus voor dat iedere zwemmer hier graag naartoe komt.
Naar de 5de editie in 2013 hebben zo veel zwemmers toegezegd dat wij zelfs enkelen hebben moeten teleurstellen wegens gebrek aan tijd. Bijna 600 zwemmers nemen deel aan de wedstrijd. Een nieuw record voor onze zwemclub.
 
Het programma blijft nagenoeg ongewijzigd. De A- en B finales worden gezwommen op zaterdag tussen 17.30 en 18.45 uur en zondag tussen 17.00 uur en 18.20 uur. Tevens zullen onze G-zwemmers (sporters met een lichamelijke beperking) een demonstratiewedstrijd geven op zondag 24 februari net voor de finales.
 
Op zondagnamiddag tussen 14.30 uur en 17.00 uur verwent de zwemclub haar sponsoren met een VIP receptie.