Intracto, specialist in online communicatie uit Olen, neemt de klantenportefeuille van het webdesign bedrijf Intago uit Tielt-Winge over. In 2012 verwierf Intracto ook al de klantenportefeuilles van Bright Sites uit Herentals en Via Futura uit Antwerpen.

     


De overname van de portefeuille van Intago omvat zo’n 80 kmo-klanten uit de regio’s Leuven en Hasselt. Daarmee verstevigt Intracto zijn positie binnen de Belgische kmo-markt, die wordt bediend door het eerder overgenomen dochterbedrijf Bright Sites. 

Pieter Janssens, managing director van Intracto, ziet de overname als strategische groei. “De kmo-markt maakt een inhaalbeweging op vlak van kwalitatief webdesign, maar de aanbieders zijn vaak relatief klein en vooral lokaal actief. Door deze strategisch overname van klanten vergroten we zelf onze reikwijdte en kunnen we als ervaren groep makkelijk kwalitatieve én budgetvriendelijke weboplossingen aanbieden.

De klanten van Intago komen nu dus onder de vleugels van Intracto’s kmo-merk Bright Sites, dat een volledig autonome service aan haar klanten levert. Toch wordt er voortdurend aan kennisdeling gedaan tussen het grotere Intracto en Bright Sites. Zo profiteert ook de kleinere klant van een op-en-top professionele service.

Door een carrièrewending voor zaakvoerder Tom Devos zal Intago geen diensten in online communicatie meer verlenen. De bedrijfsvoering rond Intago wordt in de tijd ook stopgezet.

Intago is door mezelf gestart op mijn 18e als leerproject in het kader van mijn studies. Steeds met veel toewijding en oog voor detail. Nu ik zelf andere uitdagingen aanga, wil ik het engagement voor mijn klanten alle eer aandoen. Dezelfde professionaliteit en kwaliteit vind ik bij Intracto en Bright Sites. Ik ben er van overtuigd dat zij voor een perfecte overgang zullen zorgen.

Over Intracto
Intracto is gespecialiseerd in online communicatie. Eind 2003 richtte Pieter Janssens als 19-jarige het bedrijf op en combineerde hij dit met zijn studies.

Ondertussen telt het bedrijf 37 werknemers en is de focus verschoven van lokale kmo’s naar grotere nationale en internationale klanten.

In 2012 verwezenlijkte Intracto de overname van het Herentalse webbedrijf Bright Sites en de klantenportefeuille van het Antwerpse Via Futura en sloot het bureau het jaar af met een sterke groei van 60%.

Zo is het internetbedrijf één van de koplopers in de Belgische webdesignsectorgeworden.

Op de foto links : managing director van Intracto Pieter Janssens / Nnieuws.