Het invaren van de brug over het Albertkanaal in Geel is door de stormwind van zondag uitgesteld. Het invaren van de brug zal nu maandag gebeuren.

Felle rukwinden hebben belet dat de nieuwe brug over het Albertkanaal in Geel vandaag ingevaren kon worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft op de middag de geplande operatie moeten afgelasten. Het invaren van het brugdek van de nieuwe tuibrug in aanleg is een complexe operatie die met de nodige precisie uitgevoerd moet worden. De weersomstandigheden lieten dat vandaag niet toe.



Daarom werd beslist om het invaren uit te stellen tot morgen, maandag 26 november. De werken starten rond 7 uur in de ochtend en zullen wellicht tot in de late namiddag duren. Tijdens de werken zal het Albertkanaal onderbroken worden voor de scheepvaart.



De nieuwe brug over het Albertkanaal, 70 meter lang en 20 meter breed, is een belangrijke schakel in het infrastructuurproject Noord-Zuid Kempen waarmee het Agentschap Wegen en Verkeer werk maakt van een betere verkeersdoorstroming in de buurt van het op- en afrittencomplex van Geel-West (E313) .