De Rode Duivels hebben hun tweede EK-kwalificatiematch in vier dagen gewonnen. Tegen Israël domineerden ze de eerste helft, maar kregen ze het nog moeilijk na een rode kaart voor Kompany. Toch was de vroege goal van Fellaini beslissend.

Zwakke 2e helft, rood voor Kompany, Hazard naar de kant...

Fellaini scoorde zijn derde goal in twee interlands, al was er dit keer wel een ferme portie geluk mee gemoeid. Een bal van Kompany caprioleerde via de knie van Fellaini in doel.

Ook na de 0-1 hield België de teugels stevig in handen, Israël wist van geen hout pijlen maken. De Duivels voetbalden voor de rust nog een handvol kansen bij elkaar, maar scoren lukte niet meer. De thuisploeg was wellicht blij met de 0-1-ruststand.

Na de rust toonde Israël een ander gelaat. Het kroop voorzichtig uit zijn egelstelling, met goeie afstandsschoten van Natcho en Zahavi als resultaat. Bovendien verloor België op het uur helemaal zijn grip op de match, na de wissel van Hazard en de domme tweede gele kaart van Kompany.

Israël rook bloed en werd mede door de inbreng van een gretige Refaelov almaar gevaarlijker. Maar zoals zo vaak kunnen de Rode Duivels op zulke momenten rekenen op een een secure Courtois, die zijn team behoedde voor een late gelijkmaker. (vrt) (foto's KBVB/PN)