Het Belgische voetbalcontract komt in handen van MP & Silva. Het Italiaanse rechtenbedrijf bereikte met de Pro League een akkoord voor zes jaar over de televisierechten van ons eersteklassevoetbal.  Het Italiaanse bedrijf is al eigenaar van het Engelse en Duitse voetbal. Na uren vergaderen kwam er witte rook: MP & Silva sleept het contract binnen. 15 van de 16 eersteklassers konden zich vinden in het akkoord. Enkel Standard stemde tegen. "Maar zij moeten sowieso mee in het verhaal", zegt de Pro League.

MP & Silva is een Italiaans mediabedrijf dat zich specialiseert in de aankoop van tv-rechten van verschillende sporten. Niet alleen voetbal, maar ook onder meer tennis, volleybal en motorsport. Wereldwijd verkoopt het zijn rechten aan meer dan 200 tv-zenders.

Het Italiaanse bedrijf is onder meer eigenaar van het Engelse, Duitse en het Braziliaanse voetbal.

Met het akkoord komt een einde aan een lange onderhandelingsperiode. Het huidige voetbalcontract met Telenet loopt aan het einde van dit seizoen af.

De zender had wel de ambitie om samen met de Pro League een eigen voetbalzender op te richten, maar dat idee werd gekelderd door een negatief advies van de Belgische Mededingingsautoriteit. Hierdoor lag het voorstel van MP & Silva op de bovenste plank.