Zondag is in een bos in Poederlee een vechtpartij geweest tussen een groep van 7 jagers en een natuurliefhebber.   Inzet was een aangeschoten houtsnip, een sinds 1991 beschermde vogel die niet mag bejaagd worden. De discussie startte toen de natuurliefhebber het groepje van 7 jagers er op attent maakte dat ze niet in het bos bij zijn woning mochten jagen. De jagers zeiden hem op intimiterende toon dat ze op zoek waren naar een aangeschoten haas. Toen de misnoegde natuurliefhebber terug naar zijn woning ging, vond hij in de berm de aangeschoten houtsnip. De jagers merkten de vondst op en achtervolgden de man.Die geraakte nog tijdig in zijn woning en kon de politie verwittigen.

Ook Vogelbescherming Vlaanderen werd verwittigd. Daar werd samen met de verantwoordelijken van het VOC Kapellen-Brasschaat bevestigd dat de houtsnip door hagel uit een jachtgeweer werd verwond.

Vogelbescherming Vlaanderen wil de jagers voor de rechtbank brengen en hoopt dat Natuur en Bos een proces-verbaal opmaakt. Volgens Vogelbescherming Vlaanderen gebeuren er steeds meer jachtovertredingen tijdens het seizoen. Op 18 november werden er in een natuurgebied in Turnhout nog 3 watersnippen, ook al beschermde vogels, geschoten.   Foto: Vogelbescherming Vlaanderen/Nnieuws.be