In de Sint-Catharinakerk (Begijnhofkerk) kan je maandagavond 7 maart gaan luisteren naar de verhalen van Jan De Cock. Hij praat over zijn boek 'Hotel Pardon' en brengt wereldverhalen over verzoening.

Tien jaar na zijn boek 'Hotel prison' zocht Jan De Cock slachtoffers op van misdaden: slachtoffers en nabestaanden van misdaden die erin zijn geslaagd zich te verzoenen met de daders. Zo sprak hij met ouders van kinderen die gedood werden door Anders Breivik of door een jonge schutter op een Candese school, met weduwen van 9/11-slachtoffers met overlevenden van de Rwandese genocide met Joodse en Palestijnse ouders die sinds de dood van hun kinderen ijveren voor een geweldloe oplossing van het conflict.

Hotel Pardon

Hij speurt in alle windstreken naar de bron van waaruit zij voortleven. Hij luistert naar hun verhalen, het worstelen met het leed, en het inzicht dat niet 'oog om oog, tand om tand', maar wel verzoening bevrijdend werkt.

In het kader van de vasten van het Heilig Jaar van de barmhartigheid vertelt Jan De Cock voor Heilige Huisjes over de mensen die hij ontmoette en over wat zij hem leerden over ware vergevingsgezindheid.

Inkom:5 euro, aanvang 20 uur.

Info: www.heiligehuisjes.be