Jan Van Tichelen is dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden. Jan bracht een groot deel van zijn jeugdjaren door in Herentals, waar hij zich in 1966 vestigde en bij veel Herentalsenaren gekend was als de juwelier die de familiezaak Huis Hegh in het Hofkwartier verderzette.

Herentalse verenigingen verliezen hun voorzitter

'Hij was gedreven door rechtvaardigheid en was graag onder de mensen. Hij was een tijd actief in de CVP, en in vele verenigingen waarin hij een gemotiveerde kracht was om middenstanders van Herentals bijeen te brengen voor gezamenlijke projecten.

Onder zijn stimulans werden de verschillende afzonderlijke braderijen per straat tezamen gebracht in één grote succesvolle braderij met vuurwerk, die we nu al jaren als traditie kennen. Jan nam verantwoordelijkheid op als gewezen voorzitter van zowel Unizo (toen NCMV) Herentals, de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia, de Kempische jaarbeurs, het braderijcomité en vzw Thals, en ook de Herentalse Bridgevereniging en de Koninklijke Herentalse Postzegelclub verliezen nu hun voorzitter.

Jan was al enkele jaren minder goed te been en zijn ademhalingsmoeilijkheden hielden hem steeds meer aan huis gekluisterd.'

De uitvaartdienst heeft op zaterdag 9 januari om 12u plaats in de St.-Waldetrudiskerk Herentals.  Groeten kan op vrijdag 8 januari tussen 19 en 20u, funerarium Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals.

Begr. Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel. 014 23 10 67,
info@vandenbroeckbegrafenissen.be