Dinsdag 25 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Janssen Pharmaceutica en Thomas More Partners in education

Geel
17.02.2017 - 14.16u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 17 februari ondertekenden Machteld Verbruggen, algemeen directeur van de Thomas More-hogeschool en Stef Heylen, Managing Director van Janssen Pharmaceutica NV een overeenkomst waarmee het bedrijf een "Partner in Education" van de hogeschool wordt.

Thomas More leidt studenten op tot professionals die onmid¬dellijk inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. De hogeschool wil ook een motor van maatschappelijke ontwikkeling in de regio zijn. Janssen Pharmaceutica gelooft in het bedrijfsgericht ontwikkelen van toekomstig talent en wil innovatieve en werkveldgerichte leeromgevingen voor studenten én docenten helpen realiseren.

Als "Partners in Education" engageren Thomas More en Janssen Pharmaceutica zich om de jarenlange samenwerking tussen hogeschool en bedrijf verder te zetten en te versterken.

Kweekvijver

Thomas More en Janssen Pharmaceutica werken al jaren samen. Het brede aanbod aan opleidingen van de hogeschool is voor het bedrijf een kweekvijver van jong talent. Jonge mensen met een Thomas More-diploma uit verschillende richtingen en opleidingen vinden hun weg naar Janssen Pharmaceutica. Voor het kweken van toekomstig talent zijn innovatieve en werkveldgerichte leeromgevingen nodig. En dat begrijpt het bedrijf als geen ander.

Bruggen bouwen

Bridges, een talentontwikkelingsprogramma van Johnson & Johnson is daar een mooi voorbeeld van: medewerkers van Janssen participeren in projecten van de opleidingen Chemie en Biomedische Laboratoriumtechnologie. En sinds kort werken onderzoekers van Janssen mee aan de ontwikkeling van nieuwe opleidingsonderdelen, zoals duurzame chemie en nanochemie.

Maar ook andere opleidingen van Thomas More vinden hun weg naar Beerse. Studenten eventmanagement werkten bijvoorbeeld mee aan de voorbereiding van het Janssen-team, dat deelnam aan de Antwerp-10 miles. Logistieke medewerkers van Janssen zijn betrokken bij de richting Logistiek Management en op de recente "Nacht van de ondernemende student" was Janssen Pharmaceutica de uitdager. En dan zijn er nog de stageplaatsen voor studenten én docenten, apparatuur die ter beschikking gesteld wordt,....

Het hoger onderwijs in de bedrijven, de bedrijven in het hoger onderwijs

Alle studenten van Thomas More krijgen reeds tijdens hun opleiding intensief voeling met het werkveld in al zijn aspecten. De hogeschool bouwt daarvoor actief aan "Partners in Education", een netwerk van expertise en cocreatie. Thomas More sluit met bedrijven en organisaties structurele samenwerkingsovereenkomsten om het hoger onderwijs in de bedrijven en de bedrijven in het hoger onderwijs te brengen. Partners in Education is meer dan een gewone samenwerking. De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More.

Door de jarenlange contacten en samenwerking was Janssen Pharmaceutica al "Partner in Education" avant la lettre. Met de officiële ondertekening van de overeenkomst wordt de goede samenwerking voor de volgende jaren bezegeld en versterkt. En dat mag iedereen weten.

Meer informatie?
Stijn Coenen| Coördinator Partners in Education Thomas More | 0484 69 87 24

Tim De Kegel | Janssen Pharmaceutica, Communication & Public Affairs Leader, Benelux | 0473 74 60 28

Janssen Pharmaceutica nv – Centrum van uitmuntendheid en innovatie

Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) maakt deel uit van Johnson & Johnson, één van werelds grootse bedrijven actief in de gezondheidszorg, en behoort tot de groep Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Binnen de Johnson & Johnson familie van bedrijven is Janssen het wereldwijde Centre of Excellence voor onderzoek en ontwikkeling. Janssen engageert zich om innovatieve, kost-efficiënte en op kennis gebaseerde producten te ontwikkelen die de gezondheid en levenskwaliteit bevorderen.

Thomas More – motor van regionale ontwikkeling

Thomas More is de hogeschool voor wie meer verwacht van de toekomst. Zij biedt innovatief professioneel hoger onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld. Door haar toonaangevend onderwijs, toepassingsgericht onderzoek en dienstverlening vormt zij een motor van regionale ontwikkeling.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto