Op pinksterzondag borrelen swingende jazzklanken over het centrum van de Keizerstad.  Na het succes van de vorige edities, waarop telkens meer dan 1.400 enthousiaste muziekliefhebbers kwamen genieten, belooft ook Jazz in Thals 2017 opnieuw een succes te worden.

Het streefdoel is de jazzmuziek tot bij een groot publiek te brengen. Jazz in Thals wil mensen warm maken voor de diverse stijlen en de rijkdom van jazz. Met het opzetten van nevenactiviteiten en het introduceren van een aantal nieuwigheden, willen de initiatiefnemers nog ruimer publiek aanspreken. Ook de samenwerking met jeugdcenter 2200 blijft behouden om zo de jeugd nog meer te betrekken. Én de inkom blijft voor iedereen GRATIS.

Intiem openingsconcert met Jef Neve : VOLZET
Hotel Karmel is een nieuwe locatie voor Jazz in Thals 2017. In de kapel van dit gerenoveerde Karmelietenklooster, dat nu is omgebouwd tot een hotel, heeft zondag een solo concert van Jef Neve plaats. Je kan niet meer reserveren.  Alle plaatsen zijn al maanden gereserveerd.

Ook met deze 3e editie moet Jazz in Thals niet onderdoen voor de meer 'belegen' festivals. Met namen als het Jef Neve, Bart Defoort Quintet, Zygomatic, Rebirth Collectieve, Jan Muës Quartet, Dervish ... ligt het niveau erg hoog en staan de beste muzikanten uit de Belgische jazzscene op het podium.

Maar dit jaar is er ook extra aandacht voor nieuw en opkomend talent, zoals het David Thomaere Trio en Softs. Deze twee beloftevolle formaties zullen hun plaats in de belgische jazz zeker verder verstevigen.

De latin jazz van het Cal Tjader Project, een project van mede-organisator Andres Liefsoens, zorgt mee voor de verscheidenheid van de jazz die Jazz in Thals telkens weer nastreeft.

En last but not least Mr. Lemming, misschien wel het buitenbeetje op de affiche, zorgt voor de funky toets en ambiance. Hij maakt het lijstje volledig van een gevarieerde en kwaliteitsvolle editie van Jazz in Thals.

Om de beleving van het festival ook dit jaar volledig te maken is er terug Food&Music. Het publiek kan genieten van een lekkere en gezonde hap in het historisch kader van de Grote Markt.

Omdat de innerlijke mens niet mag vergeten worden op zo'n avond en je in de deelnemende kroegen niet terecht kan voor een versterking van die innerlijke mens, heeft Jazz in Thals eetstandjes voorzien waar men oa terecht kan voor een unieke en overheerlijke "Jazz-in-Thals-burger".

Ook dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de manier waarop het publiek uit het grote aanbod de juiste keuzes kan maken.

De Jazz in Thals app, die vorige jaar geïntroduceerd werd, zal terug beschikbaar zijn in een geupdate versie en het voor de bezoeker makkelijker maken om een eigen programma uit te kiezen en te volgen.
Zo zal de bezoeker die gebruikmaakt van de app, als hij zijn favorieten ingeeft, een bericht krijgen wanneer een favoriete groep start met optreden. Zo moet je nooit missen wat je echt wil zien en horen. Uiteraard vind je in de app ook alle info over het programma van Jazz in Thals, de groepen en de deelnemende café's.

Waar?
Jazz in Thals vindt plaats op en rond de Grote Markt in Herentals. Op 10 locaties spelen evenveel groepen 3 à 4 sets tussen 21u en 1u. Tijdens het festival kan men op de Grote Markt terecht voor een lekkere en gezonde hap.

Programma 2017
Rebirth Collective : negenkoppige jazz band olv trombonist Dree Peremans - Cafe Brigand | Bovenrij 59

David Thomaere Trio : jazz met vlotte melodieën en opzwepende ritmes - Café Unico | Grote Markt 6

Mr. Lemming : het uiterst funky en prettig gestoorde alter ego van BABL - Club Human | Grote Markt 16

Cal Tjader Project : project van vibrafonist Andres Liefsoens rond de muziek van Cal Tjader - Café Druyts

Jan Mues Quartet : melodieuze en swingende benadering van de jazzmuziek - Café 't Theater (café) | Grote Markt 35

Sofst : Live electro/groove fusion jazz - Café 't Theater (benedenzaaltje) | Grote Markt 35

Zygomatik Quintet : mengt op fascinerende wijze rock, soul, jazz en funk - Jeugdcentrum 2200 | Grote Markt 41

Jef Neve Solo : openingsconcert : intiem concert met Jef Neve solo op piano - Hotel Karmel | Grote Markt 41 - VOLZET.

Dervish : e-jazz project van Toine Thys - Café De Max | Nieuwstraat 16

Bart Defoort Quintet : warm, swingend, groovy: een perfecte mix van vele gevoelens - Hotel De Zalm | Grote Markt 21.

Jazz in Thals mmv NNieuws Kempen.