Ook dit jaar heerst rondom de Grote Markt van Herentals op pinksterzondag een gezellige drukte.

Gratis topjazz

 De 1e editie enthousiasmeerde al meer dan 1200 muziekliefhebbers en ook Jazz in Thals 2016 belooft opnieuw een succes te worden, met meer deelnemende cafés en een affiche met namen uit zowel de Belgische maar ook internationale jazzscene.

Jazzmuziek op intieme wijze bij een groot publiek te brengen, vormt onze missie. Jazz in Thals wil mensen warm maken voor de diverse stijlen die je binnen de rijkdom van jazz terugvindt. Een samenwerking met het nieuwe jeugdcentrum 2200 om de jeugd hierbij te betrekken, mocht dan ook zeker niet ontbreken. En, niet onbelangrijke, Jazz in Thals wil dit GRATIS blijven aanbieden.

Bert Joris Quartet en Frank Vaganée Quartet

Deze tweede editie moet zeker niet onderdoen voor de meer ‘belegen’ festivals. Met namen zoals het Bert joris Quartet, het Back to the Future Septet van Frank Deruytter en trompetist Nico Schepers, het Frank Vaganée Quartet, het Bram Weijters Quartet, … ligt het niveau erg hoog en staan de beste muzikanten uit de Belgische jazzscene op het podium.

Naast deze Belgische staan ook enkele internationale toppers op onze podia, zoals de Italiaanse pianovirtuoos Dado Moroni (Bert Joris Quartet) en de Amerikaanse jazz pianist, organist en componist Ben Paterson (Ben Paterson Trio). Het Firas Al Alwani Quartet en Adam’s Eve klinken misschien iets minder bekend in de oren, maar zij zorgen mee voor de verscheidenheid en de kwaliteit die Jazz in Thals in zijn programma nastreeft. Net als het jeugdige septet Blue Heathens Jazz Band, dat de sound van de jaren twintig en dertig brengt.

Strange Fruit Trio

 Ook het Strange Fruit Trio, een groep uit eigen regio, met gitarst Luc Canters en zijn twee pupillen Nathalie en Emilie, maakt het lijstje compleet voor een sfeervolle beleving van deze gevarieerde en kwaliteitsvolle editie Jazz in Thals 2016. 

Vandojamsessie

Exclusief dit jaar is een Vandojam sessie op het programma van Jazz in Thals. Dit jamsession-event is in 2002 ontstaan in New York op initiatief van Vandoren Paris. In de loop der jaren is dit event al neergestreken in de grootste steden over de hele wereld en nu dus in Herentals.

Centraal in deze Vandojam sessie staat het Frank Vaganée Quartet en special guest Bart Defoort. Zij verzorgen een eerste gedeelte van de avond, waarna in een tweede gedeelte ander muzikanten kunnen ‘meejammen’. Een speciaal en uitzonderlijk evenement dat Jazz in Thals 2016 naar Herentals brengt.

Jazz-in-Thals-burger

Ook de innerlijke mens wordt verzorgd met de introductie van een nieuwigheid: Food&Music. Een eettent op de Grote Markt brengt o.a. een overheerlijke ‘Jazz-in-Thals-burger.

Beleef mee de rijkdom van jazzmuziek op deze tweede gratis editie van Jazz in Thals.