Compagnie Cecilia – Giovanni

 

  1. 1.       WAT?

 

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december speelt Compagnie Cecilia de theatervoorstelling Giovanni in Sporthal De Vossenberg. Deze voorstelling is voor de provincie Antwerpen exclusief in Herentals te zien. Als stad die het wielrennen omarmt, mocht Giovanni niet ontbreken in het programma cc ’t Schaliken.

 

In Giovanni staat Jempi Monseré centraal. De wielrenner overleed in 1971 tijdens een koers in Lille. Giovanni is een tragikomedie in een feestelijk kleedje. Johan Heldenbergh schreef de tekst en regisseerde. Actrices zijn Joke Devynck, Anouk David en Laurence Roothooft.

 

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9OdyGP4mggA

 

  1. 2.       MEER INFO OVER DE VOORSTELLING

 

In Giovanni bezingt een koor van drie vrouwen de noodlottigheid van het leven. Colette, Martine en Lily zijn verbonden door Giovanni.

 

Het verhaal begint bij wielrenner Jempi Monseré. Collette was verliefd op de wielrenner. Maar Monseré wilde niks weten van Collette en kreeg met een ander een zoon, Giovanni. Het noodlot sloeg vroeg toe voor Monseré. In 1971 kwam hij om toen hij tijdens een wielerwedstrijd tegen een geparkeerde auto reed. Collette was er het hart van in. In 1974 werd haar zoon, die zij met een plaatselijke wielrenner kreeg, geboren. Ze noemde hem Giovanni, in de hoop dat er toch een beetje van Monserés talent op haar kind zou afstralen. Martine, de zus van Collette, opende een ijssalon dat ze uit medelijden Giovanni noemde. Na de renovatie komt Lily het ijssalon binnengewaaid. Ze is op zoek naar Giovanni.

 

Giovanni is een tragikomedie in een feestelijk kleedje en gaat over gezinspatronen, angst, culturele bekrompenheid, het noodlot en verloren altruïsme.

 

  1. 3.       PRAKTISCH

 

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2013 om 20 uur in Sporthal De Vossenberg, Markgravenstraat 93, Herentals

Inleiding om 19.15 uur

Toegang: € 16 / € 13 (vriendenprijs)

 

  1. 4.       MEER INFO?

 

Cultuurcentrum ’t Schaliken

Grote Markt 35

2200 Herentals

tel. 014-28 51 30

e-mail: cultuurcentrum@herentals.be

 

www.schaliken.be