Op vrijdag 28 september organiseert de Jeugdraad van Kasterlee een verkiezingsdebat onder de naam Debattle.

Tijdens Debattle nodigt het bestuur van de Jeugdraad  twee kandidaten uit van elke partij die in Kasterlee opkomen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze deelnemende politici zullen die avond hun programmastandpunten verduidelijken en het tegen elkaar opnemen in een verkiezingsdebat.
 
Het verkiezingsdebat is onderdeel van de nationale actie Debattle, waarin met steun van Karuur VZW en de Vlaamse Overheid over heel het land verkiezingsdebatten worden georganiseerd door en voor jongeren. Ook de Kastelse Jeugdraad neemt aan de actie deel en zal op haar debat heel wat thema’s aansnijden die jongeren aanbelangen.

Georganiseerd door en voor jeugd uit Kasterlee, zullen volgende thema’s zeker aan bod komen: jeugdbeleid, wonen, fuiven, openbare ruimte en mobiliteit. Via de facebookpagina van de Jeugdraad of via Debattle Kasterlee 28/09/’12 mogen jongeren nog topics doorgeven die hen bezig houden, of waar ze graag een vraag over zouden willen stellen aan de aanwezige lokale politici. Hoewel het debat voornamelijk mikt op een jeugdig publiek, zijn alle inwoners van Kasterlee die avond welkom om het debat mee te volgen.
 
Onder leiding van een moderator zullen aan de deelnemende politici heel wat beleidsvragen gesteld worden over hun programma en over zaken die de jeugd in Kasterlee bezig houdt. In een tweede deel is er tijd voorzien voor de aanwezige jongeren in de zaal om vragen te stellen aan de kandidaten. Na het eigenlijke debat is er ten slotte ook nog de mogelijkheid om politici aan de toog aan te spreken. 
 
Het debat vindt plaats op vrijdag 28 september, om 19u30 in het Tejater van de Hoge Rielen. Inkom is gratis, iedereen is welkom.