Nu woensdag 13 september gaat Het Forum op de Grote Markt in Geel weer open. Nieuwe uitbater is Johan Mannaerts, een ingenieur die uit de consultancywereld komt. Een verrassende wending omdat eerder Tom Haesevoets van El Mundo te kennen gaf de eerder failliete zaak te zullen uitbaten.

'Ook al kriebelde het heel erg om onze schouders onder Het Forum te zetten, het bleek net te veel van het goede. Ik wil elke dag meedraaien in de zaak die ik run en dat zou dus niet lukken als ik, naast mijn succesvolle zaak El Mundo, ook nog Het Forum erbij zou nemen. ', verklaart Haesevoets.

Tom is dus op zoek gegaan naar een andere geschikte kandidaat en kwam al snel bij zijn oude jeugdvriend Johan Mannaerts uit. Die was tot nu toe als ingenieur actief in de industriële sector en had een consultancybedrijf waarmee hij grote projecten uit de grond stampte.

Horeca-ervaring heeft hij dus niet, managementervaring des te meer. En het is vooral die kwaliteit die Johan wil inzetten in Het Forum. Mannaerts neemt zich voor veelvuldig in de zaak aanwezig te zijn. Volgens hem de sleutel voor succes.

'Ik geloof er steevast in dat actieve medewerking op de vloer een verschil kan maken. Dat zal ik dus gaan doen. En daarnaast wil ik onze tien personeelsleden optimaal begeleiden bij hun werk.' zegt Johan. 'En uiteraard ben ik heel blij met de goede horecaraad van mijn kameraad Tom', voegt hij er lachend aan toe.

Mannaerts heeft alvast mogen proeven van de onvoorspelbaarheid van de horecasector. Aanvankelijk plande hij een doorstart met Het Forum, maar al snel bleek dat de keuken onmiddellijk volledig gerenoveerd moest worden. Inclusief nieuwe muren, water- en gasleidingen, elektriciteit en de opbouw van nieuwe muren.

'Dat was slikken en niet meteen een goede start, maar na maanden intensief en hard werken is het ons gelukt om een volledig nieuwe keuken te installeren die voldoet aan alle moderne noden.'

Het vernieuwde Forum gaat op woensdagochtend 13 september om 9 uur weer open. Johan kiest ervoor om een rustige, bescheiden start te maken. Bewust niet met toeters en bellen. De mensen waar voor hun geld te geven.

'We willen onszelf de kans geven ons degelijk in te werken. De kwaliteit primeert en daar gaan we voor staan. Na een ruime inwerkperiode kunnen we nog altijd kijken of we onze kaart gaan vernieuwen en uitbreiden.' zegt hij.

Johan maakt deel uit van een gezin van zeven personen. Hij heeft een vrouw, dochter, een stiefdochter, twee pleegdochters en pleegzoon. Of hij die combinatie ziet zitten? 'Zeker! Mijn vrouw zal regelmatig meewerken in de zaak als de kinderen op school zitten en neemt de administratie voor haar rekening. En de kinderen? Die zijn allemaal heel enthousiast over onze nieuwe stap!' voegt Johan er nog aan toe. (pp)