Jommeke viert op 30 oktober van dit jaar zijn 60e verjaardag. Daarom wil uitgever Ballon Media van 2015 een feestjaar maken. Een van de absolute hoogtepunten worden de zes kinderwensen die Jommeke en Ballon Media zullen vervullen samen met VVJ ( Vereniging Vlaamse Jeugddiensten) en de andere wenspartners.

Via de VVJ neemt ook de jeugddienst van Heist-op-den-Berg deel aan dit project. We hebben enkele acties op poten gezet om de allergrootste wensen van Heistse kinderen (tussen 6 en 12 jaar) te verzamelen.

Zo zal de gemeentelijke jeugddienst in samenwerking met de bibliotheek van Heist-op-den-Berg op vrijdag 3 juli 2015 'wensballonnen' oplaten aan de ingang van de bib. Kinderen kunnen hun wens opschrijven, aan een ballon hangen en de lucht in laten. Op de achterzijde van de wenskaartjes staat het adres van de jeugddienst zodat gevonden kaartjes opnieuw bij ons terecht kunnen komen.

Verder staat er tussen 3 en 28 juli 2015 een 'wensbox' in de striphoek van de hoofdbibliotheek. Hier kunnen kinderen luisteren naar een magisch kortverhaal en hun wenskaartjes deponeren in de wensbox. Er zullen ook een aantal speciale voorleesmomenten met Jommeke plaatsvinden op:
- do 09/07 – 17 tot 19 uur
- vr 24/07 – 16 tot 18 uur
- di 28/07 – 17 tot 19 uur

Uit alle wensen die de jeugddienst verzamelt, wordt de creatiefste kinderwens doorgegeven aan de VVJ.