ILB interieur en VINK verzorgen een interne opleiding voor leerlingen houtbewerking van het Sint-Jozefinstituut Geel.

De leerlingen van het zesde jaar houtbewerking van het Sint-Jozefinstituut te Geel werden door Luc Beullens van het bedrijf ILB interieur uitgenodigd om een interne opleiding te volgen met acryl gebonden solid surface materialen. Hoewel het Sint-Jozefinstituut over een modern machinepark beschikt en mee is met de nieuwste technieken kunnen niet alle nieuwe materialen aan bod komen in de praktijklessen. Hierdoor is de samenwerking met het bedrijf ILB interieur en VINK een goede zaak.
De leerlingen maakten dit jaar in de school al levensechte projecten met plaatmaterialen.

Door de opleiding bij ILB interieur krijgen ze ook de mogelijkheid om voeling te krijgen met solid surface materialen, een product met oneindig veel mogelijkheden dat voornamelijk in de interieurbouw gebruikt wordt.
Aangezien ze in het bedrijf meewerken aan echte projecten komen hun aangeleerde beroepsattitudes van zelfstandig werken, klantgerichtheid en doorzettingsvermogen goed van pas.

Een sector met toekomst

Dat dit nu net in het bedrijf van ILB interieur gebeurt, is niet toevallig. Luc is namelijk een oud-leerling van het Sint-Jozefinstituut en draagt de school nog steeds een warm hart toe. Luc is er zich samen met tal van andere zaakvoerders van bewust dat bedrijven en scholen nog meer de handen in elkaar moeten slaan. Enerzijds is dit nodig om zoals vandaag leerlingen te laten kennismaken met nieuwe materialen en technieken en anderzijds om leerlingen aan te moedigen om te kiezen voor een technische of beroepsopleiding. De cijfers liegen er namelijk niet om: 86% van de leerlingen houtbewerking en 93% van de leerlingen houttechnieken hebben na 1 jaar werk. Het merendeel van hen vindt hun eerste job bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen gedurende hun opleiding.

Indien deze leerlingen verder studeren in een professionele bachelor worden ze bij wijze van spreken nog voor hun opleiding afgerond is van school geplukt door bedrijven.