JRC-IRMM uit Geel won de  allereerste Voka Open Bedrijvendag Award voor de provincie Antwerpen.  In de Carré Willebroek werden voor de 1e keer de Voka Open Bedrijvendag Awards uitgereikt. In elke provincie werden 3 genomineerden aangeduid en de award ging uiteindelijk naar die bedrijven die binnen hun provincie de origineelste en efficiëntste aanpak toonden op de voorbije Open Bedrijvendag.

Bedrijven werden beoordeeld op hun communicatiecampagne, op hun creatieve aanpak, op de interactie tijdens het bedrijfsbezoek en op de interne betrokkenheid van de collega's. Het was voor de jury ook belangrijk dat Open Bedrijvendag zoveel mogelijk een normale werkdag binnen het bedrijf evenaarde: iedereen op post, alle machines in werking.

De genomineerden voor de provincie Antwerpen waren:

Europese Commissie/IRMM/JRC
Pringles The Kellogg Company
Hermans Heftrucks.

Europese Commissie/IRMM/JRC in Geel ging uiteindelijk met de award aan de haal. Op Open Bedrijvendag hebben zij op een zeer originele manier belangrijke en ingewikkelde wetenschappelijke meetmaterie uitgelegd aan jong en oud - je kon er zelfs in een opblaasbare replica van een menselijke darm wandelen.

Het IRMM werd opgericht in 1960 na ondertekening van het EURATOM-Verdrag in 1957. Feiten en cijfers: bij de oprichting heette het CBNM (Centraal Bureau voor Nucleaire Metingen) - in 1993 kreeg het zijn huidige benaming IRMM -

Oorspronkelijk verrichtte het metingen in het kader van nucleair onderzoek en veiligheid verrichtte - nu zorgt het eveneens voor accurate en betrouwbare metingen in andere onderzoeksgebieden, zoals bijvoorbeeld gezondheids- en milieuzorg en luchtvaart- en voedselveiligheid - het, samen met 6 andere wetenschappelijke instituten, tot het Joint Research Centre (JRC), het wetenschappelijk onderzoekscentrum van de Europese Commissie, behoort.  Foto's Christel Belmans / NNieuws.