In Wichelen vond de jaarlijkse BBQ plaats van de onderofficieren die in het 5 Li Bn in Soest (DE) bij Defensie dienden. Met ook Kempenaren.  Actief lid Johan Temmerman uit Herentals : 'Organisator Hubert Keuppens mag zichzelf een dikke pluim geven, want dit event had al voor de 25e keer onafgebroken plaats. Geen enkele andere gewezen eenheid kan dit voorleggen. In 1992 werd de Argonerkazerne van het 5 Li Bn gesloten en muteerden de meeste onderofficieren naar alle uithoeken van België.

Aangezien er na al die jaren nog steeds een onderlinge (h)echte vriendschap bestaat, is het telkens plezant om mekaar weer te ontmoeten. Ook de dames zijn altijd van harte welkom. Terwijl deze meestal over de kindjes en kleinkindjes praten, halen de mannen anekdotes van weleer aan waar vaak moet om gelachen worden. Dit jaar namen 77 personen deel aan deze geslaagde BBQ.

Deze trouwe leden komen van alle uithoeken van Vlaanderen, ook het Neteland en Kempen : Mol, Herentals en Lier.

Wil je informatie inwinnen, oude vrienden opzoeken of foto's van vroeger bekijken, er staat ook een document in om lid te worden van de vereniging www.vijfdelinie.be Je kunt ook een mailtje sturen naar 5Linie@telenet.be'.

Foto's Geert Delcourt / redactie Johan Temmerman / NNieuws