De stedenband tussen IJsselstein en Herentals is een bijzondere ontmoeting rijker. Het IJsselsteins Kinderkoor ging op zondag 7 april op bezoek bij Wanted, het kinderkoor uit Herentals. Kennismaken met elkaar en met de cultuur, samen een leuke dag doorbrengen, oefenen en natuurlijk: samen zingen tijdens een speciale uitvoering. De 24 IJsselsteinse kinderen in de basisschoolleeftijd werden op de Grote Markt in Herentals opgewacht door dirigent Nancy Buyens en haar 40 koorleden - van kleuter tot middelbare scholieren - gekleed in hun koorpolo.  Bestuurslid Lidy Visser is enthousiast over het bezoek dat een half jaar geleden door het IJsselsteinse jumelagecomité werd voorgesteld. “Het uitje is voor de kinderen leuk en leerzaam.”   Zo verschilde de voorbereiding van het bezoek. “Onze dirigent Meike Veenhoven zet de puntjes op de i, in Herentals is het meer relaxed; ‘Kom gewoon deze kant op’.”

Ook de koorsamenstelling is anders. “Een IJsselsteinse middelbare scholier zingt geen kinderliedjes. In Herentals wel, misschien omdat de gemeenschap kleiner is en het verenigingsleven belangrijk en hecht is.”
Na de disco en entertainment was er een spannend spel rond de witte paashaas Roetaert - na Pasen. “Dat eindigde met snoep en pluche konijnen gooien vanuit de toren. De kinderen gingen fanatiek vangen en dat leverde wat blauwe plekken op en bemoeilijkte het toezicht”, lacht Lidy. Het doel van het bezoek werd niet vergeten: repeteren, zingen en de uitvoering met individuele en gezamenlijk uitgevoerde liedjes. “Het bezoek heeft een band opgeleverd met de uitwisseling van telefoonnummers tussen de kinderen en hopelijk een tegenbezoek in het najaar in IJsselstein.”


Foto: Marc van Someren / Zenderstreeknieuws IJsselstein /N./ nagekomen bericht.