Na de tijdrit van zaterdag blijft onze Jurgen Van den Broeck mooi op de 4e plaats staan in de rangschikking.Donderdag koerst Jurgen in Herentals.

Bradley Wiggins heeft zaterdag zijn gele trui nog wat meer kleur gegeven. De Brit van Team Sky won na de eerste ook de tweede tijdrit met overmacht. Zonder ongelukken staat hij zondag als eerste Britse Tour-winnaar op het podium in Parijs.

Jurgen Van den Broeck reed een goeie tijdrit en hield de Amerikaan, die in het tweede deel nog terugviel, op voldoende afstand. Van den Broeck was 26e, Devenyns werd beste Belg op de 22e plaats.

Jurgen : 'We zullen dit vanavond al een beetje vieren met de ploegmaats en morgenavond naar huis. Ik ben al enkele maanden weg van huis en wil naar mijn familie.   Ik heb al gehoord dat de Tour van volgend jaar een lastige wordt met meer aankomsten bergop, ik kijk er al naar uit’, besloot Van den Broeck.

Het podium lag voor de tijdrit al zo goed als vast: 1. Wiggins, 2.Froome en 3.Nibali. Jurgen Van den Broeck moest wel nog knokken voor zijn vierde plek met Tejay Van Garderen.

Van Garderen startte supersnel en at na 20 km al zijn voor hem gestarte kopman Cadel Evans op. De witte trui vernederde de gele trui van vorig jaar.

Voor de plaatsen zes tot tien was er nog veel strijd. Evans werd nog voorbijgestoken door Zubeldia. De Tour-winnaar van vorig jaar moet nu vrede nemen met de zevende plaats. Pinot hield wel knap zijn tiende plaats vast.

Foto FP / N.