Juwelier Clem Vercammen is compleet vernieuwd en heropent op maandag 17 november. Aan het roer staat de 3e generatie. ‘Wij staan klaar voor de nieuwe shoppingbeleving’, zeggen zaakvoerders Ilse, Kristien en Gert.  Juwelier Clem Vercammen is in Heist-op-den-Berg, maar ook ver daarbuiten, een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen-en uurwerkenwereld.

Je vindt er een groot aanbod merkhorloges, dat nog steeds uitgebreid wordt met zowel trendy als Zwitserse merken. Ook trendy zilveren en meer exclusieve Italiaanse juwelenmerken en –collecties in goud vindt u bij Clem Vercammen.

Historie

De heropening is een nieuw hoofdstuk in de historie van de familiezaak, die intussen al meer dan 80 jaren telt. ‘Onze grootvader Jules Vercammen startte in 1932 in de Stationsstraat zijn ‘horlogeriemaker’-winkel. Eens verhuisd naar de Bergstraat, deed hij er nog optiek bij’, vertelt Kristien. ‘Als middelste van drie broers nam onze vader Clem, ook horlogemaker en gepassioneerd door het vak, de winkel over in 1965. Hij bezorgde de winkel naam en faam.’

Nu staan Clem’s kinderen klaar om het werk van hun vader verder te zetten. Zowel Ilse, de oudste, als Gert, de jongste, vergaarden door opleidingen de nodige vakkennis, know how en diploma’s. Bijscholingen houden hen op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen in de (Zwitserse) horlogewereld. Bovendien verdiepte Gert zich in de ‘schitterende’ kant van het beroep, wat beloond werd met een diploma van de Hoge Raad van de Diamant.

Achter de schermen houdt economist Kristien, de tweede in de lijn, de touwtjes strak in handen. ‘ Wij vullen mekaar enorm goed aan als team, elk met onze eigen sterke punten. Een juwelier is immers een huis van vertrouwen waar onze aanwezigheid als familie ten zeerste op prijs gesteld wordt,’ zegt Gert. ‘Elke klant, elk verhaal, elke aankoop of herstelling nemen wij, alsook ons personeel, ter harte en begeleiden we zo persoonlijk mogelijk,’ benadrukt Ilse.

Naverkoopdienst en vakmanschap

Niet alleen de verkoop telt, maar zeker ook de service nadien. ‘Onze dienst na verkoop is erg uitgebreid en enorm belangrijk. Elke dag opnieuw besteden we de grootste zorg aan het goede verloop van onze naverkoopdienst’, stellen Gert en Kristien. Met het eigen herstel-atelier hebben ze een grote troef in handen.

Zo gebeuren alle herstellingen, buiten garantiegevallen om, in eigen huis. ‘Wat een enorm vertrouwen schenkt naar klanten toe’, stelt Gert. Horlogemaker Dirk Sweert, al 32 jaar in dienst, schoolt regelmatig bij in het buitenland om zich te vervolmaken en om zich de nieuwste technologieën in de horlogeriewereld eigen te maken. ‘Niet zonder trots zijn we één van de vijf officiële Breitling-ateliers in België. Als dealer van zovele ‘Zwitserse’ uurwerkmerken is dit noodzakelijk en schept dit toch enig vertrouwen.’


Maar Clem Vercammen zou geen juwelier zijn, mocht het team tevens niet sterk staan in het ontwerpen van nieuwe juwelen. ‘Met dank aan kennis, opleiding en jarenlange ervaring ontwerpen we juwelen volgens wens van de klant, of naar eigen ontwerp. Bij zo’n creaties kunnen we al dan niet gebruik maken van onze klanten hun eigen (oud) goud of eigen edelstenen. Dit was immers de streek waar vroeger ‘de diamant’ hoogtij vierde. Nu worden talrijke oude juwelen van die tijd tot nieuwe hedendaagse juwelen omgevormd.’

Zaak

Het oude winkelpand werd compleet gestript en heringericht. ‘Met de nieuwe zaak willen we beleving en comfort bieden aan alle klanten. Een snel bezoek, een snelle aankoop of een herstelling kan in de trendy afdeling van de winkel.

Een discrete aankoop kan voortaan in alle rust. We bieden een kader aan waar dit mogelijk is. Met een aparte ‘corner’ van Breitling en Omega is dit een uniek concept!’ zegt Ilse. ‘Winkelen moet leuk zijn, met onze nieuwe zaak willen we het aangename, het comfort en de discretie samenbrengen,’ vat Kristien samen. ‘We hebben een fantastisch beroep, wij maken elke keer opnieuw mensen gelukkig: de gevers én de krijgers!’, besluiten de zaakvoerders in koor.