De weergoden zijn de concerten van Geel Zomert! tot dusver al bijzonder gunstig geweest. Aanstaande vrijdag doet niemand minder dan Kapitein Winokio daar nog een schepje bovenop. Tijdens het namiddagconcert van Geel Zomert! Junior brengen Winokio en zijn matrozen nog meer zomergevoel naar Geel met liedjes als Het zonnelied, Ik kan zwemmen! en Warm warm warm.

In het voorprogramma van Kapitein Winokio spelen Lalaladies. Dit vrolijke vijftal nam vorig jaar deel aan Junior Eurosong. Met hun liedje Ik ben verliefd zongen de ladies zich een weg naar de finale. De Lalaladies brengen leuke kidspop van vroeger en nu en dit in Lalalady stijl. Het namiddagconcert start om 14.30 uur en vindt plaats op de grasweide van jeugdcentrum de Bogaard, Diestseweg 135 in Geel. De toegang is gratis.

Kers op de taart met Eighties and Nineties All Star Band

Ook ‘s avonds vindt een Geel Zomert!-concert plaats. Muzikant Andries Boone nodigde enkele bevriende muzikanten en gastzangers uit waarmee hij de laatste jaren intens samenwerkte en die meer dan collega’s en kameraden zijn geworden. Het zijn niet van de minsten: Lennaert Maes (ex- Lenny & de Wespen), Too Tangled, Barbara Dex en Jan De Smet van De Nieuwe Snaar.

Zoals de naam het al doet vermoeden zal The Eighties and Nineties All Star Band vooral nummers uit de jaren tachtig en negentig de revue laten passeren, maar er zal ook wat eigen werk gespeeld worden. Een hoogstaande mix van songs die deze topmuzikanten nauw aan het hart liggen en ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Geel Zomert! 2013!

Het volledige programma kan je terugvinden op www.geelzomert.be