Zet alvast een groot uitroepteken in je agenda bij 26 april. Die dag barst het toeristisch seizoen in Kasterlee los en is het Erfgoeddag. Bovendien loopt in gans Vlaanderen ook de Week van de Amateurkunsten, zet Geitenboer Polle zijn deuren open en viert Het Ijsboerke zijn 80e verjaardag. Deze Kastelse Kleppers zijn zeker een bezoekje waard!

Op het domein van het Frans Masereel Centrum is er van 13 tot 17 uur de feestelijke opening van het toeristisch seizoen. Je kan er op pad met de gids voor een boeiende rondleiding in het grafisch centrum. Kinderen kunnen deelnemen aan een workshop zeefdrukken op koekjes, zich uitleven met verf op de grote kaboutermuur, en nog veel meer... Ondertussen zorgen The Buckshots voor muziek en lokale verenigingen voor hapjes en drankjes.
In café De Heide beleef je vanaf 10 uur de mooiste herinneringen aan meer dan 80 jaar café tijdens het kijk- en luistercafé De Heide.

Tijdens de vertelcafés in januari deelden stamgasten van het café hun strafste verhalen. Luister naar de beste fragmenten uit de interviews en bekijk de mooiste foto's die de klanten en familie van de oorspronkelijke cafébazin Marie doorheen de jaren verzamelden. De tentoonstelling loopt tot 3 mei. Tot 10 mei kan je elke week een bierviltje met daarop een historische foto van café De Heide verzamelen.

Om 14 uur zet Geitenboerderij Polle de deuren open. Wil je meer weten over de beroemde geitenkaas van boer Polle? Volg een rondleiding door de stallen van boer Paul en zijn vrouw Veerle en kom alles te weten over de verzorging van de dieren en het kaas maken.
Inschrijven kan via info@polle.be of telefonisch op Tel. 014 55 61 50. De deelnameprijs bedraagt €3 per persoon, incl. geitenijsje. Max. 50 deelnemers.

Het Ijsboerke wordt 80 en trakteert. In 1935 reed de 14-jarige Staf Janssens door Tielen met een grote ton ijs in zijn kruiwagen. Wat startte met een ronde bij de buren, heeft geleid tot het Ijsboerke zoals het nu is. Ben je benieuwd hoe jouw favoriete ijsje vandaag de dag gemaakt wordt? Kom dan tussen 13 en 17 uur langs om te kijken en te proeven.

Meer info vind je op www.kasterlee.be.