De Heemkundige Kring en het gemeentebestuur van Kasterlee hebben in zijn geboorteplaats Lens-Saint-Servais (gemeente Geer) de 21 jarige Waalse soldaat Nestor Bajot herdacht. In de bossen van Lichaart waar hij op 20 augustus 2014 sneuvelde bestaat nog steeds het 'Hofke van Bajot'. Vorig jaar kwamen familieleden en het gemeentebestuur van Geer naar Lichtaart.

Namens de gemeente Kasterlee legden burgemeester Ward Kennes en OCMW-voorzitter Walter Van Baelen samen een krans op het graf. Vic Peeters en Luc Swerts brachten voor de aanwezigen het verhaal van de dood van Nestor Bajot en van de wijze waarop hij in Lichtaart sedertdien wordt herdacht.

Tijdens de receptie overhandigde Pierre Renard, achterneef van Bajot, aan burgemeester Ward Kennes en voorzitter HK Herman Van Gorp de sporen die Nestor Bajot droeg als ruiter op het moment dat hij door een Duitse kogel dodelijk werd getroffen. "Dit is een geschenk dat me kippenvel geeft. Het is een blijk van zeer groot vertrouwen vanwege de familie dat de gedachtenis aan Nestor Bajot in onze gemeente in ere zal worden gehouden" reageerde burgemeester Kennes.

Foto's in bijlage zijn gemaakt door Ludo Van den Schoor

Foto: - kransneerlegging door Ward Kennes en Walter Van Baelen en burgemeester Michel Dombret van Geer.

Foto: - familieleden Nestor Bajot, burgemeesters Kasterlee en Geer, schepenen en leden Heemkundige Kring aan het graf van Nestor Bajot.

foto's: Ludo Van den Schoor/Nnieuws.be