De werken aan het kruispunt van de Lichtaartsebaan/Pastorijstraat (N123) en de Noordlaan in Kasterlee verlopen volgens plan. De nieuwe verbindingsweg (N19g) tussen Geel en Kasterlee moet in de toekomst op dit punt aansluiten.


Daarom wordt de rotonde vervangen door een lichtengeregeld kruispunt.

De werken aan dit kruispunt naderen nu drie cruciale fasen.

De eerste van deze drie fasen is deelfase C – voorbereidende werken, vanaf 4 februari 2013 (deze datum is onder voorbehoud en kan omwille van weersomstandigheden wat verschuiven). De zuidelijke rijstrook van de Lichtaartsebaan (aan de kant van de nieuwe verbindingsweg N19g) wordt dan definitief aangelegd.

Tijdens die werkzaamheden is op de andere, noordelijke rijstrook verkeer mogelijk in beide richtingen, zij het dat dat verkeer met tijdelijke verkeerslichten geregeld wordt. Ook fietsverkeer blijft mogelijk.

Vanaf midden februari tot eind april loopt deelfase C
Dan wordt de noordelijke rijstrook van de Lichtaartsebaan, ten westen van de nieuwe verbindingsweg, definitief aangelegd. Ook in deze fase is er beurtelings verkeer mogelijk met tijdelijke verkeerslichten in beide richtingen. Fietsers kunnen zich in beide richtingen verplaatsen langs de zuidelijke kant van de weg (aan de kant van de nieuwe verbindingsweg).De Kempenstraat blijft open voor het verkeer dat de straat wil inrijden vanuit de Lichtaartsebaan en voor het verkeer dat vanuit de Kempenstraat naar de Pastorijstraat en het centrum van Kasterlee wil rijden.

De laatste fase, deelfase D, loopt van eind april 2013 tot eind juni. Dan wordt de Pastorijstraat, ten oosten van het kruispunt met de nieuwe verbindingsweg, volledig heraangelegd. De Lichtaartsebaan/Pastorijstraat ten oosten van de nieuwe verbindingsweg wordt dan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Dat wordt omgeleid via de Noordlaan en de Turnhoutsebaan (N19). In beide richtingen blijft wel fietsverkeer mogelijk via de nieuwe fietstunnel onder de nieuwe verbindingsweg en via de Monseigneur Cardijnstraat.


Het verkeer van de Kempenstraat wordt tijdens deze fase lokaal omgeleid via Bosakkers.