Vorig jaar was burgemeester Ward Kennes met een grote Kasterleese delegatie te gast op de opening van de nieuwe brandweerkazerne van het Roemeense partnerdorp Murgesti. Kasterlee schonk in het verleden al heel wat brandweermateriaal en de vraag werd gesteld waaraan men in Roemenië thans het meeste nood heeft. Dit bleek een ambulance te zijn voor zowel dringend als niet-dringend ziekenvervoer.

Het was dienstchef Luc Faes die de juiste contacten kon leggen om hieraan tegemoet te komen. Zopas kwam het voertuig aan in de brandweerkazerne nadat het door garage Pelka helemaal was nagekeken. Guy Anthoni zorgde voor de juiste belettering.

 

Op 1 mei zal een belangrijke Roemeense delegatie aanwezig zijn op de opening van de nieuwe brandweerkazerne in Kasterlee. Daar maken onder meer twee kolonels van de Roemeense brandweer deel van uit.

 

Foto (vlnr): Burgemeester Ward Kennes, Jef Van Meerbergen en Marc Keyenberg (beide Murgesticomité), Guy Anthoni en dienstchef Luc Faes en Guy Anthoni keurden het ambulancevoertuig dat binnenkort naar Roemenië vertrekt.