Provinciaal cultuurhuis de Warande start met ‘gang-makers’, een reeks kleine tentoonstellingen in de gang tussen zone Schouwburg en zone Kuub. Hiervoor nodigen we veelbelovende jonge kunstenaars uit eigen regio uit. Zo krijgen zij de kans om hun werk aan het publiek te tonen.

We nodigen u uit op de vernissage van de eerste tentoonstelling 'Hoe zij ze spelen' van Britt Roger Sas en Lorenzö op vrijdag 7 november om 19 uur aan de Expozaal.

'Hoe zij ze spelen' is een fotografisch project waarin de Kempense duivensport centraal staat.

Duivenmelker zijn, is een engagement. Een voltijdse bezigheid. Elke dag de duiven verzorgen, hen eten geven en trainen. Elke dag de duivenhokken verzorgen en netjes houden. Tijdens het seizoen elke week spelen, soms verschillende keren per week. Als            duivenmelker ben je helemaal toegewijd aan je duiven en is er van vakantie bijna geen sprake.

Duivenmelker zijn, is een passie, een intense passie.

Het is een passie die zich uitbreidt tot het hele gezin, van echtgenote of echtgenoot tot de kinderen. Een passie in de vorm van sociaal cement, een passie die het leven verlicht met donzige veren.

Duivenmelker zijn, is behoren tot een groep.

Duivenmelker zijn, is een trots, een sterkte.

Duivenmelker zijn, is naar de lucht kunnen kijken zonder met je ogen te knipperen.

 

Dit fotografisch werk is gemaakt door een dubbele blik. De blik van Britt Roger Sas, een Belgische fotografe, dochter en kleindochter van duivenmelkers en de blik van Lorenzö, een Franse fotograaf geboren in Parijs, die totaal niet bekend was met de duivenmelkerscultuur. Deze twee visies ontmoeten elkaar, smelten samen en creëren een bepaalde energie die het project een interessante diepgang geeft en de horizonten van de duivensport verbreedt.

Britt Roger Sas (1987°) is een Belgische fotografe en regisseuse. Ze woont en leeft tussen Parijs, Turnhout en New York.

Lorenzö (1978°) is een Franse fotograaf. Hij pendelt tussen Parijs en Helsinki.

>>            vernissage op vrijdag 7 november om 19 uur aan de Expozaal

>>            tot 7 januari aan de gang van de Expozaal / gratis

>>            meer info: http://www.warande.be/activiteit/britt-roger-sas-lorenz%C3%B6