Woonzorgcentra betaalbaar houden en kwaliteitsvolle zorg blijven aanbieden. Dat is het opzet van Zorgvereniging Kempen, een concept waarbij 7 OCMW's uit de regio, vzw Ter Kempen en Welzijnszorg Kempen de krachten gaan bundelen.

Voorzitter Fons Michiels (OCMW-Herentals) : 'Het wordt géén fusie maar een intensieve samenwerking.  De OCMW-woonzorgcentra kunnen vb. samen één psycholoog inzetten, maar ook een samenaankoop van voeding en medicatie is mogelijk.  Met 688 bedden wordt de Zorgvereniging Kempen het grootste samenwerkingsverband van Kempense woonzorgcentra.

De initiatiefnemers kiezen resoluut voor dit vernieuwend en nieuwe kansen biedend samenwerkingsverband en weten dat zij hiermee opnieuw een krachtig en positief perspectief aan de residentiële ouderenzorg bieden.

We weten, iedereen wil liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Weinigen gaan graag naar een woonzorgcentrum. Maar wanneer het toch nodig is, de partners van de Zorgvereniging Kempen willen de beste en de meest aangepaste zorg blijven aanbieden, nu en in de toekomst.

De ambitie is dan ook groot: het gaat om het behoud van een toekomstgerichte, toegankelijke, betaalbare en kwaliteitsvolle ouderenzorg in de regio.'

7 Kempense OCMW-woonzorgcentra en vzw Ter Kempen hebben maandag in Geel hun handtekening gezet onder de intentieverklaring voor deze samenwerking.

Op die manier willen ze ook in de toekomst kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare residentiële zorg voor de vergrijzende Kempense bevolking garanderen.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.