Kinderen, ze worden zo snel groot. Om de eerste levensjaren van jouw kleine spruit te vereeuwigen op foto, ontwierp de Geelse handelszaak Foto Luts een newborn schatkistje. Zo weet ook het nageslacht van wie ze die mooie donkere lokken of grote oogjes hebben.

"Vroeger was het afdrukken van foto's de normaalste zaak van de wereld", vertelt zaakvoerder Patrick Luts. "Vandaag hebben steeds meer mensen hun foto's enkel digitaal, maar als je harde schijf crasht of je pc wordt gehackt, ben je alles kwijt. Met onze herinneringsbox willen we de meerwaarde van kwalitatieve, tastbare foto's nieuw leven inblazen."

Luxueuze schatkist

Het newborn schatkistje van Foto Luts heeft de vorm van een fotokader, maar is multifunctioneel inzetbaar. Binnenin beschikt het luxueuze houten doosje over ruimte voor twee fotoboekjes van het kindje als baby en als peuter, alsook voor enkele andere herinneringen aan de kleine spruit, zoals een haarlokje, het eerste tutje of tandjes. In eerste fase kan de herinneringsbox in eender welke ruimte geplaatst worden als fotokader. Later wordt het een te (her)ontdekken tijdcapsule voor het nageslacht.

Tijdcapsule

"Het schatkistje vormt een mooie herinnering aan de eerste levensjaren van je dochtertje, zoontje, pete-, mete-, of kleinkind", gaat Patrick Luts verder. "Het is het ideale belevingsgeschenk met een grote emotionele waarde. Vandaag de dag weet bijna niemand nog precies hoe hij/zij er als baby uitzag. Met behulp van het schatkistje kan je later bijvoorbeeld het haar van jouw kind vergelijken met dat van je kleinkind. Geweldig toch?"

Verschillende uitvoeringen

Om het newborn schatkistje tot stand te brengen vindt er eerst een fotoreportage van de baby plaats in de studio. Vervolgens worden de foto's afgedrukt, waarna ze verwerkt worden in een fotoboekje en een box met fotokader. Een tijdje later volgt er, indien gewenst, een nieuwe fotoreportage om de box aan te vullen.

Momenteel is het newborn schatkistje van Foto Luts verkrijgbaar in enkele standaarduitvoeringen. Daarnaast kan het ook volledig op maat gemaakt worden, passend bij eender welk interieur. De Geelse fotograaf en zijn vakkundige medewerksters werken in hun eigen labo volgens het beproefde chemische afdrukproces, zodat de foto's hun kleurvastheid eeuwig behouden. Zo kan je na vele jaren herinneringen ophalen alsof het gisteren was.

De herinneringsbox is verkrijgbaar bij Foto Luts, Pas 20 te Geel.
Meer info: www.fotoluts.be